Sporturi

Bianca Andreescu, omagiată după victoria istorică de la US Open! Mesajul premierului Trudeau: “Mulțumim că ai ales Canada”. VIDEO. 16 septembrie a devenit ziua sportivei

16.09.2019 | 18:12
Bianca Andreescu omagiata dupa victoria istorica de la US Open Mesajul premierului Trudeau Multumim ca ai ales Canada VIDEO 16 septembrie a devenit ziua sportivei

Bianca Andreescu a triumfat, la doar 19 ani, la US Open. Sportiva născută în Canada din părinți români, a avut parte de un miting amplu organizat de autorităție locale din orașul său natal Mississauga, după performanța istorică reușită la Flushing Meadowns. La eveniment au participat personalități importante din Canada, de la miniștri, pâna la premierul țării Justin Trudeau.


UPDATE, 16 septembrie, ora 18:00/ Primarul orașului Toronto, John Troy, a decis ca 16 septembrie să fie proclamată, oficial, “Ziua Biancăi Andreescu”. Edilul a explicat decizia, motivând impactul avut de victoria istorică a Biancă asupra locuitorilor din Canada: “Câștigarea US Open este rezultatul talentului, inspirației și muncii, concentrării și puterii mentale. Această victorie este ultimul capitol din ascensiunea ei din tenisul feminin. Cu una dintre cele mai mari realizări din istoria sportului canadian, Bianca a câștigat inimile a milioane de locuitori din Toronto“.


Bianca Andreescu a fost omagiată după victoria de la US Open

Bianca Andreescu a fost revelația acestui sezon de tenis. La doar 19 ani, sportiva născută în Canada din părinți români, a ajuns pe locul 5 în ierarhia WTA, după succesele de la Indian Wells, Rogers Cup și US Open. La ultimul turneu de Mare Șlem al anului, Bianca a devenit primul sportiv din Canada care se impune într-unul dintre cele patru turnee majore, în Era Open, iar autoritățile țării în care s-a născut i-au organizat un eveniment de mare amploare, la care au fost implicați personalități importante din Canada.

  • După US Open, Bianca Andreescu a devenit prima sportivă din Canada care se impune la un turneu de Mare Șlem

Unul dintre cei invitați a fost chiar premierul Justin Trudeau, care a ținut un discurs emoționant, mulțumindu-le părinților Biancăi alegerea făcută în urmă cu mai mulți ani, când au ales să emigreze în Canada: “Mai avem oameni cărora trebuie să le mulțumim. Nicu si Maria (n.r. părinții Biancăi), vă mulțumesc pentru că ați crescut o fată extraordinară, o campioană incredibilă și vă mulțumesc pentru că, în urmă cu mulți ani, ați ales Canada pentru a demonstra că în această țară totul este posibil!“, a spus Trudeau.

Începuturi în tenis la Pitești, maturizare în Canada

Bianca Andreescu a făcut primii pași în tenis în România, la Pitești, în momentul în care se afla la bunici, la vârsta de 6 ani. După ce s-a îndrăgostit aici de “sportul alb”, Bianca a continuat tenisul în Canada, unde a primit sprijin din partea federației pentru a progresa în carieră.

La 13 distanță de momentul în care a ținut pentru prima dată o rachetă te tenis în mână, Bianca Andreescu a ajuns pe locul 5 în ierarhia WTA, a câștigat trei turnee majore, Indian Wells, Rogers Cup și US Open, devenind astfel prima jucătoare canadiană care se impune în proba de simplu a unui turneu de Mare Șlem, în Era Open.

  • 19 ani are Bianca Andreescu
  • 5 este locul ocupat de sportivă în clasamentul WTA