Sporturi

Bianca Andreescu, procentaj victorii de 8-0 contra rivalelor din top 10 WTA!

08.09.2019 | 01:09
Bianca Andreescu procentaj victorii de 80 contra rivalelor din top 10 WTA

Bianca Andreescu este, fără îndoială, jucătoarea anului 2019 în circuitul WTA. Venită parcă de nicăieri, dat fiind faptul că în urmă cu un an era departe și de top 150 mondial, canadianca de origine română scrie istorie cu fiecare turneu la care participă. După Indian Wells și Rogers Cup, puștoaica de 19 ani e în fața unei noi provocări: finala US Open 2019 contra legendei Serena Williams.


UPDATE, 8 septembrie, ora 01:15. Bianca Andreescu a învins-o pe Serena Williams și a ajuns la 8 victorii din 8 confruntări în fața jucătoarelor din top 10 WTA!


Bianca Andreescu, procentaj victorii de 7-0 contra rivalelor din top 10 WTA

În 2019, un sezon în care pur și simplu a explodat în tenisul mondial, Bianca Andreescu are un procentaj victorii de 7-0 contra rivalelor din top 10 WTA. Indiferent că a jucat cu deținătoare de Grand Slam-uri sau cu jucătoare aflate pe val în topul tenisului mondial, Bianca nu a avut emoții și a prestat un joc solid, care i-a adus rezultate remarcabile și trofee importante.

Asaltul Biancăi contra celor mai bune jucătoare din circuit a început pe 3 ianuarie 2019. La doar 18 ani pe atunci, Bianca, locul 152 mondial, obținea cea mai importantă victorie a carierei la WTA International ”ASB Classic” Auckland! A învins-o atunci pe numărul 3 WTA, fost lider al clasamentului și deținătoarea titlului la Australian Open, daneza Caroline Wozanicki, scor 6-4, 6-4. Două luni mai târziu, din postura de wild-card, Bianca Andreescu o învingea, în semifinale la Indian Wells, pe Elina Svitolina, locul 6 WTA, scor 6-3, 2-6, 6-4.

Ajunsă în prima sa finală importantă, la Indian Wells, Andreescu a trecut de o altă jucătoare uriașă, nemțoaica Angelique Kerber, locul 8 WTA. A fost un 6-4, 3-6, 6-4 care a însemnat trofeul carierei de până atunci pentru Bianca. Peste doar o săptămână, la Miami, Bianca o învingea din nou pe Kerber, de această dată în turul III, scor 6-4, 4-6, 6-1.

Revenită în circuit după o accidentare, Bianca Andreescu a făcut senzație la Rogers Cup. Prima sa victorie de răsunet de aici a fost împotriva olandezei Kiki Bertens, numărul 5 WTA, scor 6-1, 6-7, 6-3, în optimile de finală. Apoi, în sferturi, Bianca a trecut și de a 3-a jucătoare a lumii, Karolina Pliskova, după alte trei seturi, 6-0, 2-6, 6-4.

Bianca a trecut și de Serena, în finala Rogers Cup, după retragerea americancei
Bianca a trecut și de Serena, în finala Rogers Cup, după retragerea americancei. Sursa foto: hepta.ro

Bianca a trecut și de Serena, în finala Rogers Cup, după retragerea americancei

Bianca a încheiat în forță Rogers Cup 2019. După Bertens și Pliskova pe parcurs, Andreescu a dat piept în finală cu Serena Williams, locul 10 WTA. La scorul de 3-1 pentru canadiancă, legenda americană s-a retras, acuzând o accidentare.

Astăzi, de la ora 23:00, Bianca și Serena joacă în finala US Open 2019. Va fi prilejul ideal pentru puștoaica de 19 ani să ajungă la un procentaj de succes 8-0 contra jucătoarelor din top 10 WTA