Sporturi

Bianca Andreescu s-a calificat în turul secund la Australian Open 2019 şi este foarte aproape de a pătrunde în Top 100 WTA

15.01.2019 | 09:00
Bianca Andreescu sa calificat in turul secund la Australian Open 2019 si este foarte aproape de a patrunde in Top 100 WTA
ADVERTISEMENT

Bianca Andreescu s-a calificat în turul secund la Australian Open 2019. Bianca Andreescu, locul 106 WTA, a obţinut o nouă victorie entuziasmantă în circuitul feminin de tenis şi este foarte aproape de a pătrunde în Top 100 WTA. Bianca a obţinut prima ei victorie pe un tablou principal al unui turneu de Grand Slam, asta după ce a trecut în calificări de trei adversare fără să piardă vreun set (Katie Swan, Valentini Grammatikopoulou şi Tereza Smitkova).

Jucătoarea din Canada cu origini româneşti a trecut turul inaugural de la primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open 2019, în trei seturi foarte disputate, de tânăra speranţă a tenisului american, Whitney Osuigwe, locul 198 WTA, în vârstă de doar 16 ani, scor 7-6(1), (0)6-7, 6-3, după două ore şi 50 de minute de joc intens. Odată cu obţinerea calificării în turul secund la Melbourne, reprezentanta Canadei şi-a asigurat un cec în valoare de 105.000 de dolari australieni (66.000 de euro) şi 70 de puncte în clasamentul WTA, fiind momentan pe clasamentul LIVE pe locul 102 WTA.

ADVERTISEMENT

Bianca Andreescu îşi continuă marşul triumfal în circuitul WTA

În turul următor, Bianca Vanessa Andreescu o va înfrunta pe letona Anastasija Sevastova, locul 12 WTA. Aceasta din urmă a trecut fără mari emoţii în primul tur de sportiva din Germania, Mona Barthel, locul 76 WTA, scor 6-3, 6-1. Bianca Andreescu a surprins întreaga lume a sportului alb în urmă cu doar câteva zile, atunci când a reuşit să ajungă până în ultimul act la comeptiţia din Auckland. Ea, deşi a fost învinsă în finală, şi-a uimit de-a dreptul adversara din ultimul act cu al său joc.

La turneul din Noua Zeelandă, Bianca Andreescu a făcut victime importante în drumul său spre finală. Ea a reuşit să treacă de calificări şi să le învingă pe tabloul principal pe Timea Babos, Caroline Wozniacki, Venus Williams şi Su-Wei Hsieh, fiind învinsă la mare luptă în finală de sportiva din Germania, Julia Goerges.

ADVERTISEMENT