Sporturi

Bianca Andreescu va câştiga o sumă impresionantă de bani dacă se impune în finala de la Indian Wells 2019

16.03.2019 | 15:30
Bianca Andreescu va castiga o suma impresionanta de bani daca se impune in finala de la Indian Wells 2019

Bianca Andreescu se va îmbogăţi dacă se impune în finala de la Indian Wells. Bianca Andreescu, locul 60 WTA, s-a calificat în marea finală de la Indian Wells 2019 după ce a obţinut victorii impresionante în faţa unor jucătoare puternice, de pildă Dominika Cibulkova, Garbine Muguruza sau Elina Svitolina. Jucătoarea din Canada o va întâlni în ultimul act la Indian Wells pe Angelique Kerber, locul 8 WTA.

Câţi bani ar putea Bianca Andreescu să încaseze dacă se impune la Indian Wells

Bianca Andreescu este fără doar şi poate revelaţia acestui sezon competiţional. Jucătoarea din Canada cu origni româneşti de doar 18 ani a acumulat în acest an 24 de victorii din 27 de partide. Sumele pe care le-a încasat până acum în carieră se ridică la 350.909 dolari, dintre care 135.021 în acest sezon, la turneele de la Auckland, Australian Open, Newport şi Acapulco.

Pentru că s-a calificat în ultimul act la competiţia din deşertul californian, Bianca va primi 654.860 de dolari. Dacă o va învinge pe Angelique Kerber şi va cuceri marele trofeu la Indian Wells, Bianca Andreescu va primi 1.340.860 de dolari. Asta înseamnă că tânăra jucătoare din Canada ar încasa dintr-un foc de aproape 4 ori mai mulţi bani decât a luat până acum.

Ascensiune debordantă pentru Bianca Andreescu în circuitul feminin de tenis

Jucătoarea de tenis din Canada bate serios la porţile elitei tenisului mondial şi performanţele la nivel înalt sunt doar o chestiune de timp la acest moment. Bianca a terminat sezonul precedent pe locul 152 WTA, dar s-a hotărât să facă legea în circuit şi ocupă în acest moment în clasamentul LIVE locul 33 WTA. Totuşi, dacă se impune în finala de la Indian Wells, Bianca ar urca până pe locul 24 WTA, o performanţă uriaşă.

“Tremur toată în momentul de față! Este incredibil, sincer vă spun că am rămas fără cuvinte. Nu am cuvinte. Meciul asta a avut suișuri și coborâșuri. Am început ceva mai slab, însă mi-am revenit la 3-0, mulțumesc lui Dumnezeu!”, a spus Bianca Andreescu la finalul partidei din penultimul act.