Sporturi

Bianca Andreescu, vedetă în presa internațională! Elogiată de canadieni: “She the North”

08.09.2019 | 01:20
Bianca Andreescu vedeta in presa internationala Elogiata de canadieni She the North

Bianca Andreescu a uimit lumea tenisului după ce a câștigat finala US Open 2019 în fața Serenei Williams, scor 6-3, 7-5. Presa din întreaga lume scrie despre performanța istorică a jucătoarei de doar 19 ani. Bianca este deja o eroină în Canada, țară pentru care a adus primul titlu de Grand Slam din istorie.

The Globe and Mail, cel mai important ziar din Canada, scrie despre noaptea istorică pentru sportul canadian, dar și despre ascensiunea incredibilă a jucătoarei cu părinți români. “Până în primăvară, puțină lume auzise de Bianca Andreescu. Acum, veți auzi non-stop de ea! Următoarea decadă este a ei”, scrie Cathal Kelly, editorialist al publicației mai sus amintite.

Presa din Canada aseamănă victoriile obținute de Bianca Andreescu și Toronto Raptors

Toronto Star vorbește despre o vară incredibilă în sportul canadian, cu titlul obținut de Bianca Andreescu în fața Serenei Williams, după ce Toronto Raptors reușea să câștige titlul NBA pentru prima dată în istorie, în luna iunie, după o finală incredibilă cu Golden State Warriors.

“She the North” este titlul celor de la Toronto Stars, care face referire și la sloganul promovat de cei de la Raptors, “We the North”. Echipa lui Kawhi Leonard este singura reprezentantă a Canadei în NBA și considerată mândria Nordului. Bianca Andreescu ajunge pe aceeași traptă, cu victoria în fața reprezentantei SUA, Serena Williams.

De asemenea, cei de la Toronto Stars vorbesc despre o noapte în care întreaga țară va petrece. În special la Toronto, unde se află o importantă comunitate de români. Dacă presa din Canada se întrece în elogii la adresa Biancăi, americanii sunt ceva mai rezervați.

New York Times scrie despre victoria sportivei de 19 ani, dar se concentrează în special pe analiza unei noi șanse ratate de Serena Williams pentru a obține titlul 24 de Grand Slam, prin care să o egaleze pe Margaret Court. Serena este este la a patra finală majoră pierdută în ultimele 15 luni.