Sporturi

Bianca Andreescu, victorie uriașă la Indian Wells! A distrus-o pe Muguruza în 53 de minute și e în semifinale

13.03.2019 | 23:45
Bianca Andreescu victorie uriasa la Indian Wells A distruso pe Muguruza in 53 de minute si e in semifinale
ADVERTISEMENT

Canadianca de orgine română Bianca Andreescu a reușit una dintre cele mai importante victorii ale carierei, învingând-o pe Garbine Muguruza, scor 6-0, 6-1, în sferturile de finală de la Indian Wells. 

Bianca Andreescu, victorie uriașă la Indian Wells

Andreescu este prima jucătoare calificată în semifinale la această ediție de la Indian Wells. Chiar dacă adversara sa i-a luat un singur game, partida a durat 53 de minute. Bianca a făcut însă un meci fabulos, având cifre uimitoare atât pe propriul serviciu, cât și pe serviciul ibericei.

ADVERTISEMENT

În semifinale, Bianca Andreescu se va duela cu învingătoarea meciului dintre Elina Svitolina, cap de serie numărul 6, și Marketa Vondrousova, sportiva care a eliminat-o pe Halep în turul anterior.

Performanță superbă reușită de Bianca Andreescu
Performanță superbă reușită de Bianca Andreescu

Andreescu a avut un parcurs excelent la acest turneu. Totul a început cu victoria din primul tur obținută în trei seturi împotriva Irinei Begu, după ce Irina reușise să ia primul set. A urmat o victorie importantă în două seturi cu Dominika Cibulkova, cap de serie numărul 32. În turul III, Bianca a dispus în minimum de seturi de elvețianca Stefanie Vogele, iar în optimile de finală a eliminat-o pe Wang Qiang, cap de serie numărul 18. Muguruza era cap de serie numărul 20 la acest turneu.

ADVERTISEMENT

Practic, Andreescu, din postura de jucătoare care a beneficiat de wild card, a scos din turneu trei capi de serie. Prezența în semifinale la Indian Wells reprezintă cea mai mare performanță din cariera sa. Sportiva în vârstă de numai 18 ani are în palmares o finală câștigată în circuitul WTA, însă la un turneu de un nivel mult mai mic.

Karolina Pliskova este cel mai bine clasată jucătoare rămasă în competiție la Indian Wells. Sportiva din Cehia, cap de serie numărul 5, o va întâlni în sferturile de finală pe Belinda Bencic, cap de serie numărul 23. În competiție mai este și Angelique Kerber, cap de serie numărul 8.

ADVERTISEMENT