Sport

Bianca Bazaliu, interviu după ”trasorul” care a decis România – Spania, la Campionatul European. ”Sunt foarte mândră de echipă”

Bianca Bazaliu dezvăluie că e extrem de onorată de numărul mesajelor primite după golul decisiv contra Spaniei, la Europenele de handbal feminin, care a făcut înconjurul planetei.
12.11.2022 | 16:52
Bianca Bazaliu interviu dupa trasorul care a decis Romania  Spania la Campionatul European Sunt foarte mandra de echipa
Sprintul Cristinei Neagu către Bianca Bazaliu după reușita senzațională care a ”răpus” Spania. Foto: EHF
ADVERTISEMENT

Finalul partidei România – Spania, prima pentru ”tricolore” în grupele principale la Campionatul European de Handbal Feminin, a adus descătușarea. Golul superb al Binacăi Bazaliu a adus ”tricolorelor” victoria cu 28-27. Echivalentă cu primele două puncte în această fază a întrecerii. Și, grație jocului rezultatelor, cu șanse pentru echipa noastră de a prinde semifinalele.

Bianca Bazaliu, un exemplu de modestie după reușita cu Spania: ”Cel mai tare este că am reușit să luăm cele două puncte”

Calificată de pe poziția a doua, după un meci cu cântec contra Germaniei, Spania era primul adversar al ”tricolorelor” în grupa B principală la Campionatul European de Handbal Feminin.

ADVERTISEMENT

Elevele lui Florentin Pera abordau întâlnirea cu zero puncte. Și, după ce aceeași formație germană izbutise să învingă la scor, neașteptat, Țările de Jos, era un meci de totul sau nimic.

Elevele lui Florentin Pera erau conștiente de acest lucru. Și au abordat confruntarea cu aceeași putere de luptă pe care o arătaseră și contra handbalistelor batave.

ADVERTISEMENT

Și, după ce balanța a înclinat de o parte și de alta, când mai erau câteva secunde înainte de sirena de final, ibericele au înscris, iar scorul era egal, 27-27.

Un ultim atac. Secundele se scurgeau implacabil. Bianca Bazaliu a simțit. Și a pus toată forța sa, adunată în momentele grele prin care a trecut de-a lungul carierei, într-o ultimă aruncare.

ADVERTISEMENT

Iar bomba lansată de la circa 15 metri, cu 114,98 km/h, s-a oprit în poartă. Declanșând fiesta în tabăra ”tricolorelor”.

Golul său cu Spania a devenit viral pe întreaga planetă. Bianca Bazaliu rămâne însă un exemplu de modestie. Le mulțumește celor care au felicitat-o, dar spune că mai importante sunt punctele. Și își felicită colegele.

ADVERTISEMENT

”Da, într-adevăr, am auzit despre acest lucru. Este foarte tare. Dar cel mai tare este că am reușit să luăm cele două puncte.

Sunt foarte mândră de echipă. Că am luptat până la final și nu am renunțat. Și vreau să le felicit și să le mulțumesc.

Mă simt foarte onorată să primesc atîtea mesaje și story-uri pe internet. Vreau să le mulțumesc. Îmi cer scuze că nu pot să le răspund tuturor. Dar, desigur, le-am citit”, a spus Bianca.

 

ADVERTISEMENT