Sport

Bianca Florentina Ghelber, campioană europeană la aruncarea ciocanului: “Când privesc în urmă, nu îmi aduc aminte de nicio durere, de niciun sacrificiu”

Bianca Florentina Ghelber continuă şirul performanţelor din sportul românesc. Sportiva a devenit prima campioană europeană a României din ultimii 20 de ani la atletism, în proba de aruncarea ciocanului.
17.08.2022 | 23:39
Bianca Florentina Ghelber campioana europeana la aruncarea ciocanului Cand privesc in urma nu imi aduc aminte de nicio durere de niciun sacrificiu
Bianca Florentina Ghelber, campioană europeană la aruncarea ciocanului! Prima medalie de aur la atletism după 20 de ani
ADVERTISEMENT
18-08-2022
08:10

Bianca Florentina Ghelber: "Sunt mega fericită, mi-am dorit asta foarte mult!"

Bianca Florentina Ghelber a fost foarte emoționată după ce a câștigat medalia de aur la Campionatele Europene de atletism, spunând că încă nu realizează ceea ce se întâmplă și că fiecare sacrificiu a meritat: 

“Am aflat și eu aseară că sunt prima atletă din România după 20 de ani, este minunat. De la prima aruncare am reușit, chiar dacă rămâneam cu aceea câștigam. Sunt foarte fericită, încă nu realizez.

Îmi mai trebuie încă două zile ca să asimilez ceea ce se întâmplă. Mă simt extraordinar. Sunt mega fericită, mi-am dorit asta foarte mult. Și eu și antrenoarea. Ea a fost lângă mine, m-a încurajat, a avut încredere în mine.

Sper să îi bat recordul național. În această seară este ceremonia, abia aștept să simt medalia. Fiica mea este foarte fericită, a bufnit-o plânsul. Când privesc în urmă, nu îmi aduc aminte de nicio durerere, de niciun sacrificiu. Mă bucur că munca mea a fost răsplătită.

În acest an, de la 1 mai sunt plecată de acasă. Este destul de greu. Îmi doresc foarte mult o medalie la Jocurile Olimpice. Dar nu știm ce va fi peste 2 ani. Sper să fiu sănătoasă, să mă pot antrena”, a spus noua campioană europeană la Pro Arena. 

România traversează o perioadă de graţie în ceea ce priveşte rezultatele obţinute de sportivii noştri. Bianca Florentina Ghelber a devenit campioană europeană la aruncarea ciocanului.

Bianca Florentina Ghelber, campioană europeană la aruncarea ciocanului!

Este prima medalie de aur la competiţiile continentale obţinută de România după 20 de ani. În 2002, Ionela Tîrlea cucerea singurul titlu pentru România, în proba de 400 de metri garduri.

ADVERTISEMENT

Bianca Florentina Ghelber a cucerit titlul european în proba de aruncarea ciocanului, în competiţia de la Munchen. Românca a aruncat 72.72 de metri, cu 60 de centimetri mai mult decât sportiva de pe locul 2.

VEZI VIDEO: 

Sportiva din România a dominat tot concursul!

Sportiva din România a dominat tot concursul, reuşind încă de la prima aruncare 72.22 de metri. La ultima încercare a reuşit să arunce 72.72 de metri, victorie obţinută la mare distanţă de atleta de pe locul secund.

ADVERTISEMENT

Podiumul a fost completat de Ewa Rozanska din Polonia, care a aruncat 72.12 metri şi Sara Fantini din Italia, cu o performanţă de 71.58 de metri.

VEZI CLASAMENTUL: 

Mihaela Melinte, antrenoarea Biancăi, campioană europeană în 1998!

Bianca Ghelber este antrenată de Mihaela Melinte, cea care, la ediţia din 1998 a Campionatelor Europene, reuşea să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului în aceeaşi probă.

ADVERTISEMENT

Atleta din România a participat anul trecut şi la Jocurile Olimpice de la Tokyo, acolo unde a încheiat pe un meritoriu loc 6. Iar drumul spre Paris pare mult mai neted cu acest aur continental în buzunar.

Alţi doi români, în finalele de atletism!

Pentru sportivii “tricolori” este o adevărată perioadă de graţie. David Popovici, Cătălin Chirilă, Simona Halep, lotul de canotaj, lotul de tenis de masă au reuşit performanţe remarcabile în ultima săptămână.

ADVERTISEMENT

Alţi doi români s-au mai calificat în finalele probelor de atletism de la Munchen. Alin Firfirică va evolua în ultimul act la aruncarea discului, în timp ce Andreea Talos s-a calificat cu al şaptelea rezultat în finala de triplu salt.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”