Sport

Bianca Ghelber, prima reacție după ce a obținut locul 6 la Jocurile Olimpice: „O realizare foarte mare pentru mine”

Sportiva de 31 de ani a oferit prima reacție după clasarea pe poziția a șasea în finala probei de aruncare a ciocanului: „Este o realizare foarte mare pentru mine”.
03.08.2021 | 19:44
Bianca Ghelber, prima reacție după ce a obținut locul 6 la Jocurile Olimpice: „O realizare foarte mare pentru mine”
Bianca Ghelber a oferit prima reacție după finala probei de aruncare a ciocanului. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Chiar dacă nu a reușit să cucerească o medalie la actuala ediție a Jocurilor Olimpice, Bianca Ghelber se felicită pentru clasarea pe locul al șaselea și stabilirea unui nou record personal, 74,18 metri, după finala probei de aruncare a ciocanului.

O performanță deloc de neglijat, mai ales că a reușit să depășească obiectivul stabilit inițial împreună cu antrenoarea. „Din fericire, Dumnezeu a vrut să fie mai mult şi să vin pe locul şase, ceea e este o realizare foarte mare pentru mine”, a mărturisit reprezentanta României.

ADVERTISEMENT

Locul pe prima treaptă a podiumului i-a revenit polonezei Anita Wlodarczyk, care a reușit o aruncare de 78,48 metri, în timp ce Zheng Wang din China a cucerit medalia de argint, iar Malwina Kopron (n.r. tot din Polonia) pe cea de bronz.

Bianca Ghelber, entuziasmată după finala de la Jocurile Olimpice

A fost o surpriză neaşteptată această finală, dar foarte mult dorită. Mi-am dorit foarte mult şi eu şi antrenoarea mea să prindem primele 12 locuri, să intru în finala de 12 a fost obiectivul nostru.

ADVERTISEMENT

Din fericire, Dumnezeu a vrut să fie mai mult şi să vin pe locul şase, ceea e este o realizare foarte mare pentru mine. După record, sigur mi-am dorit mai mult.

După aruncarea asta de 74,18 m, eram pe locul patru la 15 cm de medalie şi m-am gândit şi la acest lucru, de ce să mint? Nu mi-am imaginat asta niciodată, dar mi-am dorit, mi-am dorit foarte mult şi acest loc şase a fost foarte foarte muncit şi cu multe sacrificii.

Au fost trei ani de muncă brută, să zic aşa. După acest recordul personal, eu cred că lucrurile se vor schimba în bine, deocamdată nu realizez ce s-a întâmplat.

ADVERTISEMENT

Trebuie să merg la hotel, să mă liniştesc puţin, după care sunt sigură că o să derulez în minte toată povestea care s-a întâmplat în seara asta. De la această Olimpiadă rămân cu multe lucruri bune învăţate.

Aici au fost foarte multe întâmplări în timpul concursului, am învăţat foarte multe lucruri de la celelalte adversare şi cu speranţă în viitor, cu asta rămân. Să-mi fie mai bine în viitor”, a declarat Bianca Florentina Ghelber, la scurt timp după finala disputată pe Stadionul Olimpic din Tokyo.

Nici la Tokyo nu a fost cu noroc pentru atleții români. Fără medalie de 13 ani.

În pofida așteptărilor, atletismul românesc nu a reușit nici în ediția din această vară să rupă „blestemul” și să aducă României prima medalie olimpică după aurul cucerit de Constantina Diţă în 2008, la Beijing.

ADVERTISEMENT

Deocamdată voi merge acasă, voi face o mică pauză, să mă liniştesc şi să mă refac, după atâta muncă, după care voi începe sezonul şi mă voi pregăti pentru Mondialele de la Oregon, din 2022.

Nu îmi place să îmi fac planuri dinainte şi nu îmi place să mă gândesc atât de departe, pentru că se pot întâmpla foarte multe lucruri până atunci”, a mărturisit Bianca Ghelber.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE