Life
notix pixel id

Bicarbonat de sodiu și oțet, cea mai bună metodă pentru a elimina rapid mirosul de pește prăjit din cuptor

Mirosul de pește din cuptor poate persista o perioadă lungă de timp, de aceea de cele mai multe ori necesită metode complicate care nu fac decât să te enerveze.
15.01.2022 | 11:27
Bicarbonat de sodiu și oțet, cea mai bună metodă pentru a elimina rapid mirosul de pește prăjit din cuptor
Cum scapi de mirosul de pește din cuptor cu bicarbonat de sodiu. E nevoie și de oțet. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

De acum înainte nu va mai fi nevoie să te stresezi, ci doar să folosești o metodă simplă pentru a elimina mirosul de pește. Tot ce ai nevoie ai deja în gospodărie, nu trebuie să dai fuga la magazin.

Bicarbonatul de sodiu face minuni în bucătărie și este un ingredient excelent când vine vorba de scoaterea mirosurilor neplăcute din cuptorul aragazului. În combinație cu oțet este și mai bun.

Așadar, cele două substanțe sunt ideale atunci când vrei să scapi de mirosul de pește prăjit din cuptor. Nu mai este nevoie să freci ore întregi, ci doar să ai puțină răbdare.

ADVERTISEMENT

Cum scapi de mirosul de pește din cuptor cu bicarbonat de sodiu. E nevoie și de oțet

Amestecul de bicarbonat de sodiu cu oțet este soluția salvatoare legat de cuptorul de la aragaz după ce ai prăjit pește. Este o soluție naturală, care nu conține deloc substanțe toxice.

Tot ce trebuie să faci este să adaugi într-o sticlă două căni de oțet alb pentru a pulveriza mai ușor în interiorul aragazului. Apoi se presară bicarbonat de fundul cuptorului.

ADVERTISEMENT

Se lasă să acționeze timp de câteva minute pentru a-și face efectul, iar apoi se șterge totul cu o cârpă curată și uscată. Cuptorul va străluci ca lacrima și mirosul de pește va dispărea.

O altă opțiune care conține bicarbonat de sodiu este de a umezi un burete cu apă, care conține o cantitate moderată din praful alb, magic. Folosește buretele pentru a curăța cuptorul, pereții acestuia și grătarul.

ADVERTISEMENT

La final se clătește cu apă curată, soluția simplă fiind la îndemnâna oricărei gospodine. Și unde mai pui că nu necesită să freci suprafața cuptorului prea tare.

De asemenea, mirosul din interior poate fi eliminat foarte ușor după ce au fost îndepărtate grătarele din cuptor și orice bucățele de mâncare rămase în interior. Se lasă cuptorul la răcit.

ADVERTISEMENT

Cuptorul se curăță cu un amestec de oțet și lămâie, care se adaugă într-o sticlă cu pulverizator pentru a-l folosi mai ușor. Se lasă amestecul să acționeze cât mai mult, iar apoi se clătește cu apă caldă.

Un sfat foarte important când vine vorba de îndepărtarea mirosului de pește prăjit este să lași ușa cuptorului deschisă pentru a se usca și pentru a se aerisi cât mai bine.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri