Life

Bicarbonat de sodiu și oțet, rețeta care te scapă de orice probleme. Ce se întâmplă aproape instantaneu

Combinația bicarbonat de sodiu și oțet te scapă de orice griji. Îți va salva bani frumoși dacă o vei pune în aplicare mereu
19.02.2023 | 13:00
Bicarbonat de sodiu si otet reteta care te scapa de orice probleme Ce se intampla aproape instantaneu
Bicarbonat de sodiu și oțet, rețeta care face minuni. Sursa foto - youtube
ADVERTISEMENT

Te-ai întrebat vreodată cum poți să prelungești viața mașinii de spălat? Ei bine, nimic mai mult, avem această informație pentru tine. Mai ales că vorbim despre un obiect care nu mai are cum să lipsească din casă. Doar că puțini sunt cei care știu și cum să-l îngrijească.

Ce poți face cu bicarbonat de sodiu și oțet

E nevoie numai de două ingrediente banale. Culmea, ambele sunt ieftine, nu dai pe ele o căruță de bani, doar că nu le vezi promovate la televizor în neștire.

ADVERTISEMENT

Interesant este că statistica arată că unul din cinci utilizatori nu își curăță niciodată mașina de spălat. De aici și până la E. coli și Staphylococcus aureus nu mai este însă un drum foarte lung. Se complică și mai mult atunci când intră în scenă detergenții lichizi și spălări la temperatură scăzută.

Da, veți consuma mai puțină energie, numai că în timp, în interiorul mașinii de spălat se adună reziduuri. Adică, mai pe românește, discutăm despre celebrul calcar. Ei bine, acesta nu are nevoie de soluții scumpe, ci doar de banalul oțet amestecat cu bicarbonat de sodiu.

ADVERTISEMENT

Mașina de spălat trebuie și ea, la rândul ei, spălată, deși sună nu tocmai bine. Vom folosi termenul de curățat, unul care se aplică de la interiorul tamburului superior sau frontal al încărcătorului, la garniturile ușii, sertarul pentru detergenți, filtrul și exteriorul.

Cum se curăță mașina de spălat

Este nevoie să faceți lucrul acesta în mod regulat, în fiecare lună. Dacă ne raportăm la cuva mașinii de spălat procedura de curățare cu oțet și bicarbonat de sodiu este cât se poate de simplă. Trebuie să setați cel mai fierbinte program. Apoi turnați 230 ml de oțet alb direct în tambur. O să vă purifice mașina, o să ucidă toate bacteriile și o să dea un miros plăcut.

ADVERTISEMENT

Abia când programul s-a încheiat trebuie să adăugați o jumătate de linguriță bicarbonat de sodiu în tambur. Bifați un nou ciclu, de asemenea, cel mai fierbinte.

Las final trebuie să spălați cu atenție garniturile și exteriorul ușii. Nu uitați de locul unde puneți detergentul. Mergeți tot pe varianta oțet și bicarbonat de sodiu. Turnați două căni de oțet alb și rulați mașina pe cel mai fierbinte program. După ce s-a terminat adăugați un sfert de cană de bicarbonat de sodiu direct în tambur cu același program. Mașina dumneavoastră de spălat o să fie fericită.

ADVERTISEMENT