Fotbal intern

Bicfalvi regretă plecarea în China. “Am vrut să mă întorc acasă de la aeroport!”

04.09.2018 | 10:56
Bicfalvi regreta plecarea in China Am vrut sa ma intorc acasa de la aeroport

Bicfalvi regretă plecarea în China. FANATIK.RO l-a vizitat pe Eric Bicfalvi duminică, în jurul orei 19;00, în cantonamentul echipei naționale de la Mogoșoia și am discutat cu acesta despre experiențele sale fotbalistice, despre FCSB, CFR Cluj, Dinamo, dar și despre planurile sale de viitor.

Salut Eric, cum te simți?

– Un pic obosit, deoarece am dormit doar trei ore din ultimele 24. Azi am ajuns la Mogoșoaia. (nr. duminică) După câte ați văzut și voi eu am făcut doar un antrenament de refacere. Nu am fost cu băieții pe teren la pregătire sub comanda lui Cosmin Contra.

Eric, de ce ai ales să joci în Rusia și cum îți merge la Ural?

– Campionatul Rusiei cred că mi se potrivește cel mai bine față de cel din China. Am avut avantaj că am jucat și în campionatul Ucrainei, iar acest lucru a contat enorm. La Ural mă simt foarte bine. Am prelungit contractul cu această echipă până în 2022. Îmi place campionatul Rusiei.

Dar totuși Andrei Ivan nu s-a acomodat în Rusia…..

-Depinde și de mentalitatea lui, dar nici nu prea a primit șanse din partea antrenorilor să joace. Am văzut că începuse bine, dar apoi s-a accidentat și a lipsit foarte mult de pe teren. Campionatul Rusiei este un campionat așa mai pe forță, iar lucrul ăsta nu îl ajută ajută pe Ivan. A făcut foarte bine că a ales să plece la Rapid Viena. Acolo joacă în alt campionat, iar în plus de lucrul ăsta el a prins și calificarea în grupele Europa League.

Bicfalvi regretă plecarea în China. Momentul în care a semnat cu Ural
Bicfalvi regretă plecarea în China. Momentul în care a semnat cu Ural din Rusia

Bicfalvi regretă plecarea în China. “Am vrut să mă întorc acasă de la aeroport!”

Ai amintit la începutul interviului de China, ce nu a mers acolo pentru tine?

(oftează) Nu vreau să spun că am făcut o mare greșeală că m-am dus acolo, dar e clar că fotbalistic m-a dat înapoi. Înainte să semnez în China am avut discuții peste discuții cu impresarul meu și cu apropiații mei. Am discutat atât de mult pentru că eu nu am vrut de la început să merg în China. Ba chiar, atunci când eram în mașină în drum spre aeroport am vrut să mă întorc acasă. Efectiv nu voiam să merg în acel campionat. Și nu e vorba că nu aveam condiții, totul a fost de lux acolo.

Și totuși de ce ai ales China?

(oftează din nou) A contat și partea financiară, dar am ales China și pentru că nici nu am avut alte variante mai bune. Am avut discuții și cu alte echipe, dar acestea nu erau chiar așa de importante. Astfel, am ales să plec în China cu inima îndoită, contând și partea financiară, iar după doar o singură lună mi-am dat seama că nu e de mine acolo.

Bicfalvi regretă plecarea în China.
Bicfalvi regretă plecarea în China. Internaționalul român a semnat cu Liaoning Whowin

“Nea Mircea Lucescu m-a dorit la Șahtar!”

Cât ai jucat în Ucraina nu ai fost dorit și de Mircea Lucescu la Șahtar?

Ba da! Și chiar mi-a părut rău că nu am ajuns la echipa dânsului. Cluburile nu s-au înțeles la vremea aia între ele. Însă nea Mircea Lucescu chiar m-a dorit, iar pentru mine era o onoare dacă reușeam să fiu atrenat în cariera mea și de acest mare antrenor.

Cum te simți acum la Ural?

Ți-am spus mai devreme că mi-am prelungit contractul cu Ural. Partea financiară este foarte ok și este greu de crezut că până în 2022 voi putea să revin în campionatul României. Joc pe un post care îmi place și îmi dă posibilitatea să și marchez.

La echipa națională Cosmin Contra te folosește pe postul pe care tu poți să dai cel mai bun randament?

-Da! Eu pot să joc 8, 9 sau 10. Astea sunt posturile pe care eu dau cel mai bun randament și sper că în această campanie de calificare România o să facă meciuri mari. Dăcă o să se apeleze la mine eu voi da totul pe teren.

“M-am simțit cel mai bine la Steaua, dar îmi pare rău că nu am câștigat campionatul”

În fotbalul românesc ai jucat la Steaua, (n.r FCSB) și Dinamo, unde te-ai simțit cel mai bine?

-La Dinamo am jucat trei luni și jumătate, deci nu pot să spun că am jucat foarte mult la această echipă. Dar totuși a fost ok la Dinamo. Au fost și discuții pentru prelungirea contractului, dar până la urmă nu mai continuat în Liga 1. Însă ținând cont că Steaua este echipa mea de suflet și am jucat vreo cinci ani acolo, totuși la Steaua m-am simțit cel mai bine. Însă îmi pare rău că nu am câștigat campionatul.

Bicfalvi a semnat cu Dinamo
Bicfalvi a semnat cu Dinamo

Îl cunoști bine pe Gigi Becali, cum crezi că se simte după ce echipa lui nu s-a calificat în grupele Europa League?

-Îți dai seama că nu ii convine. Dânsul pune mare preț pe meciurile din cupele europene, mai ales că poți să scoți bani de pe urma acestor jocuri, atât de la UEFA cât și din vânzările de bilete. Însă am observat că după vrei trei zile dânsul s-a mai calmat și nu a mai ieșit în presă cu declarații așa mai tari la adresa unuia sau a altuia, iar cu antrenorul a fost ok după această ratare a calificării.

Dar depre eliminarea lui CFR Cluj ce părere ai?

-Această eliminare m-a surprins și pe mine, dar în mod sigur a surprins pe toată lumea. CFR Cluj era dată ca si favorită, dar uitați că această echipă a fost eliminată de Dudelange. Nu este ușor să ajungi să te elimine o echipă din Luxemburg. Tot fotbalul românesc are de suferit după aceste rezultate, dar nu avem ce să facem.

Pe tine o să te mai revedem vreodată în fotbalul românesc?

De ce nu, dar ti-am spus că până în 2022 nu cred că acest lucru este posibil. Eu mi-am prelungit contractul cu Ural și nu pot să plec de acolo liber de contract. Mă simt bine la Ural și vreau să îmi ajut echipa ca încet, încet să prindem și noi cupele europene. Ăsta este unul dinte obiectivele mele personale. Îmi este ok la echipa mea de club și sper să am evoluții cât mai bune de la meci la meci.