News

Joe Biden, primul mesaj ferm pentru ucraineni! „Vom da arme și îi vom primi pe refugiați cu brațele deschise”

Joe Biden a transmis un prim mesaj ferm pentru ucraineni de la începutul războiului. Cel mai puternic om de pe planetă a explicat cum se vor implica americanii
15.03.2022 | 07:14
Joe Biden primul mesaj ferm pentru ucraineni Vom da arme si ii vom primi pe refugiati cu bratele deschise
ADVERTISEMENT

Preşedintele american Joe Biden a oferit un prim mesaj ferm pentru ucraineni. Acesta a promis că va continua să furnizeze arme, alimente şi bani pentru a ajuta țara invadată de Rusia.

Joe Biden, primul mesaj puternic pentru ucraineni!

Într-un mesaj pe Twitter, Biden a spus că SUA vor „întâmpina şi refugiaţii ucraineni cu braţele deschise”. De asemenea, Biden a explicat că SUA furnizează zilnic „zeci de mii de tone de provizii umanitare”.

ADVERTISEMENT

Biden a semnat un pachet de cheltuieli de urgenţă prin care a alocat 13,6 miliarde de dolari ajutor pentru Ucraina, din care aproximativ jumătate a fost pentru ajutor militar.

Vă readucem aminte că CNN a anunţat, de asemenea, că administraţia Biden ia în considerare accelerarea procedurilor de imigrare pentru ucrainenii cu legături cu SUA.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, Casa Albă are în vedere o posibilă călătorie a preşedintelui american, Joe Biden, în Europa, având în vedere că luptele s-au intensificat în toată Ucraina, iar atacurile Rusiei s-au apropiat de Polonia, membră a NATO.

De remarcat că eventualele detalii ale călătoriei s-ar concentra pe războiul din Ucraina şi ar avea ca scop să liniştească aliaţii Americii din regiune.

ADVERTISEMENT

Un oficial american a precizat că preşedintele Biden ar putea merge la Bruxelles. De altfel, sursele citate au precizat că mai multe persoane care s-au ocupat de călătoria de săptămâna trecută a vicepreşedintelui american Kamala Harris în România şi Polonia ar fi rămas în Europa, în eventualitatea pregătirii unei vizite a preşedintelui.

Kamala Harris a avut întâlniri cu toți oamenii importanți de stat din România. A fost primită de președintele Klaus Iohannis, dar și de premierul Nicolae Ciucă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, vicepreședintele Statelor Unite ale Americii s-a văzut cu Florin Cîțu, președintele Senatului și cu Marcel Ciolacu, omul care conduce Camera Deputaților.

ADVERTISEMENT