Scandal în Franţa! Bielsa cere despăgubiri record după ce a fost demis de Lille

marcelo bielsa, lille, franta

Marcelo Bielsa şi Lille sunt în centrul unui adevărat scandal, după ce oficialii clubului din Ligue 1 l-au concediat la finalul anului trecut. Antrenorul de 62 de ani a făcut apel la instanţă şi cere o sumă record ca despăgubiri.

La finalul lunii noiembrie, oficialii celor de la Lille l-au suspendat pe Marcelo Bielsa, după ce antrenorul argentinian a plecat în ţara natală. O lună mai târziu, francezii l-au demis, acuzând o încălcare gravă a contractului.

Tehnicianul de 62 de ani aştepta să primească salariul întreg plus despăgubiri, însă patronul clubului a anunţat că Marcelo Bielsa nu va primi niciun ban. Avocatul antrenorului argentinian a venit cu un contract prin care clubul este bună de plată.

Bielsa poate încasa peste 18 milioane de euro

Conform L'Equipe, Gerard Lopez, patronul celor de la Lille, a înregistrat la liga franceză un alt contract, care nu conţinea nicio clauză. În schimb, avocatul lui Marcelo Bielsa are în posesie un contract care conţine şi clauzele, acesta fiind semnat de oficialul clubului din Ligue 1.

În documentul aflat în posesia avocatului, Marcelo Bielsa trebuie să-şi primească salariul până la finalul înţelegerii plus despăgubiri. Astfel, în instanţă, antrenorul argentinian ar putea să pună mâna pe 18.682.958 de euro.