Life

Bijuteria blestemată. Diamantul Hope și-a omorât toți proprietarii

De sute de ani diamantul Hope a stârnit curiozitatea multor oameni. Se spune că este cel mai frumos diamant din lume și cu siguranță este și cel mai cunoscut.
14.10.2021 | 18:58
Bijuteria blestemata Diamantul Hope sia omorat toti proprietarii
ADVERTISEMENT

Diamantul Hope, cunoscut și sub numele de “Le bijou du Roi” este un diamant albastru, care în prezent are aproximativ 45 de carate.

Prima dată a fost menționat în secolul XVII-lea, iar de-a lungul timpului a fost purtat de regi și regine din India până în SUA.

ADVERTISEMENT

Mulți susțin că acesta a fost blestemat pentru că de-a lungul secolelor aproape toți proprietarii bijuteriei au fost uciși. În acest moment, diamantul se află în SUA, la Smithsonian Natural History Museum.

Bijuteria blestemată. Diamantul Hope și-a omorât toți proprietarii

Se spune că Diamantul Hope ar fi fost cel mai mare din lume. Inițial a avut 115 carate, dar în timp a fost tăiat, ajungând ca în prezent să aibă 45 de carate. Prima dată a fost menționat în secolul al XVII-lea. Acesta ar fi fost descoperit în India, în celebra mică Kollur. Povestea spune că a fost furat de pe un idol, iar acest lucru a adus cu sine un blestem cumplit. Aproape toți proprietarii au avut parte de morți violente. De asemenea și cei care îl atingeau ar fi avut o serie de accidente.

ADVERTISEMENT

Ceea ce se știe clar este faptul că diamantul albastru a fost cumpărat sau furat de Jean Baptiste Tefernier. Se spune că negustorul a fost sfâșiat de lupi, la puțin timp după ce îl vânduse.

Diamantul ajunge în posesia regelui Franței, Louis al XIV-lea, “Regele Soare”.  Acesta decide ca superba bijuterie albastră să fie tăiată și o numește bijuteria albastră a Coroanei Franței. După cum se știe, acesta a murit din cauza unei cangrene la piciorul stâng.

ADVERTISEMENT

Urmașul acestuia, Ludovic al XV-lea modifică din nou diamantul, pentru că a dorit să-l așeze pe o altă bijuterie. După moartea regelui, piatra albastră intră în posesia regelui Louis al XVI și al soției sale, Maria Antoaneta. Amândoi au fost uciși în timpul Rezoluției Franceze.

Diamantul albastru a dispărut mai mulți ani

Diamantul Hope a dispărut în timpul Revoluției Franceze. A reapărut 20 de ani mai târziu la Londra. Un francez, Francis Beaulieu stabilește să-i vândă diamantul lui Daniel Eliason.  În momentul în care bijutierul englez merge să-l cumpere în găsește pe proprietar mort. Astfel, își însușește diamantul fără să plătească niciun ban.

ADVERTISEMENT

Se spune că acesta l-ar fi vândut Regelui George al IV-lea al Angliei, dar acest fapt nu a fost consemnat nicăieri. Cert este faptul că bijutierul s-a sinucis din cauza unor datorii pe care le avea, după ce a vândut diamantul blestemat.

Diamantul reapare în posesia unui bancher renumit, Thomas Hope. Nestemata a rămas ani buni  la același proprietar fiind expusă în mai multe muzee. În final, se spune că familia Hope a fost afectată de un blestem și a pierdut toată averea. În acel moment au vândut bijuteria. După ce a trecut prin mâinile mai multor bijutieri londonezi, în secolul XX ajunge în SUA. În următorii ani, diamantul are mai mulți proprietari.

Evalyn McLean, o figură importantă a înaltei societăți americane a insistat să foarte faimoasa bijuterie spunând că nu e afectată de blestem. Îi mor însă doi copii, iar soțul său a înnebunește. Sultanul Turciei a fost detronat după ce a cumpărat diamantul. Jaques Colette un alt proprietar al bijuteriei s-a sinucis, iar prințul Ivan Kanitovski a fost ucis de revoluționari.

Ultimul proprietar a fost americanul Harry Winston. Acesta a decis să doneze Diamantul Hope muzeului Smithsonian.

ADVERTISEMENT
Tags:
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Umbra lui Putin în România. Un cunoscut expert în securitate explică de ce...
Umbra lui Putin în România. Un cunoscut expert în securitate explică de ce am devenit o țintă pentru spionajul rusesc
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Primarul din Cernavodă, luat la bătaie în plină stradă de preotul din oraş...
Primarul din Cernavodă, luat la bătaie în plină stradă de preotul din oraş şi de o femeie care ar fi amanta acestuia
Mihaela Borcea ajunge din nou în faţa altarului, la 12 ani de divorţul...
Mihaela Borcea ajunge din nou în faţa altarului, la 12 ani de divorţul dureros de Cristi Borcea: Nu poţi trăi în păcat!
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Bomba anului în lumea mondenă. Pe cine a refuzat Cătălin Botezatu
Bomba anului în lumea mondenă. Pe cine a refuzat Cătălin Botezatu
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
INTERVIU | Războiul pentru controlul minților dintre Moscova și Kiev. Expertă în dezinformare...
INTERVIU | Războiul pentru controlul minților dintre Moscova și Kiev. Expertă în dezinformare din Ucraina: „Am auzit în mai multe rânduri în România narațiuni tipic rusești”
Filmul genial de pe Netflix cu cel mai frumos actor turc în rol...
Filmul genial de pe Netflix cu cel mai frumos actor turc în rol principal. Are o poveste emoționantă și a fost văzut deja de milioane de oameni