Fotbal international

Bijuterie cizelată în Balcani. Gol demn de PlayStation pentru Serbia în partida contra Camerunului de la Mondiale. Video

Dacă în ceea ce privește reușitele personale sunt ceva propuneri pentru golul Mondialului, pentru efortul colectiv, Serbia și-a depus candidatura în meciul cu Camerun.
28.11.2022 | 15:15
Bijuterie cizelata in Balcani Gol demn de PlayStation pentru Serbia in partida contra Camerunului de la Mondiale Video
Mitrovic a marcat unul dintre cele mai ușoare goluri ale carierei după o fază de PlayStation creată de echipa Serbiei
ADVERTISEMENT

Camerun a cedat, 0-1, cu Elveția, iar Serbia a fost învinsă de dubla lui Richarlison. În aceste condiții, meciul direct era esențial pentru cele două echipe. Și a oferit un spectacol de zile mari, cu șase reușite, între care și una cu un ”desen” amintind de inteligența artificială.

Golul 37 pentru Mitrovic în 2022, după o fază demnă de jocurile pe calculator în Camerun – Serbia 3-3

Camerun a lovit prima în partida disputată pe Al Janoub Stadium din Al Wakrah. Prin Castelletto. Însă la pauză era 2-1 pentru sârbi, care au replicat în stil de echipă mare.

ADVERTISEMENT

În doar două minute, în timpul suplimentar de joc. Mai întâi a punctat Pavlovic, după o lovitură liberă executată de Tadic. Pentru ca apoi, Sergej Milinkovic-Savic să stabilească scorul la pauză, cu un șut superb din afara careului.

Faza meciului, dar și una care se înscrie între cele mai frumoase de la această ediție a Cupei Mondiale, avea însă să vină în partea a doua a întâlnirii. Mai exact, în minutul 53.

ADVERTISEMENT

Totul a pornit, ca și la primul gol al sârbilor, de la Dusan Tadic. Acesta a pasat pentru Mitrovic. A urmat o nouă pasă, către Maksimovic, care i-a trimis în dreapta lui Zivkovic.

Toată lumea credea că urmează șutul, dar Zivkovic, altruist, a ales o altă continuare. A pasat din nou, în interiorul careului, unde aștepta Mitrovic, care a marcat unul dintre cele mai ușoare goluri din carieră.

ADVERTISEMENT

Se părea că Serbia, ajunsă la un avans de două goluri, și cu plusul de moral oferit de această reușită superbă, se va impune. Însă castelul de nisip al vecinilor din Balcani s-a prăbușit.

În minutul 64, Aboubakar a scăpat singur spre poarta sârbilor și a înscris cu lob superb din 16 metri. Ofsaid? Inițial reușita a fost anulată, dar după analiza VAR, tabela indica 2-3.

ADVERTISEMENT

Iar Camerunul avea să facă apoi ceea ce reușiseră sârbii în prima parte. Să dea o nouă lovitură rapidă. Gol de număr 9 pur, al lui Choupo Moting, omul care a devenit vârful clasic al lui Bayern Munchen după despărțirea bavarezilor de Lewandowski.

ADVERTISEMENT