News

Doi tineri au murit la SAGA Festival din cauza supradozei. Ce droguri au consumat respectivii în noaptea fatală. Update

Doi tineri au murit de supradoză, după ce au participat la Festivalul SAGA din București, eveniment care a început vineri și se încheie duminică. Alte trei persoane sunt internate, în stare gravă.
06.06.2022 | 21:20
Doi tineri au murit la SAGA Festival din cauza supradozei Ce droguri au consumat respectivii in noaptea fatala Update
Zeci de mii de bucureșteni se distrează, zilele acestea, la SAGA Festval / Foto: Facebook Saga Festival
ADVERTISEMENT
06-06-2022
18:21

S-a aflat ce droguri consumase Bogdan, tânărul de 25 de ani mort la SAGA Festival

Autoritățile medicale au precizat cauzele exacte ale decesului lui Bogdan, tânărul din Chișinău pentru care SAGA Festival avea să fie ultimul eveniment la care participă.

”Stop cardio-respirator în curs de resuscitare, adus intubat. Am efectuat teste rapide şi a ieşit pozitiv testul la ecstasy şi la metamfetamină”, a declarat Bogdan Socea, managerul Spitalului Clinic de Urgență Sf. Pantelimon”, acolo unde fusese dus tânărul de 25 de ani, notează Gândul.ro.

06-06-2022
15:28

Inima tânărului din Republica Moldova a cedat din cauza amestecului de droguri

Bogdan, moldoveanul decedat în weekend la SAGA Festival, și-ar fi pierdut viața după ce inima lui a cedat pe fondul amestecului unor substanțe interzise.

Jurnaliștii de la Antena 3 au citat surse de la INML, care au confirmat că tânărul în vârstă de 25 de ani a murit din cauza unui stop cardio-respirator.

06-06-2022
07:27

Substanțe interzise descoperite asupra unui angajat din zona cu mâncare

Încă un tânăr care a participat la SAGA Festival a fost transportat în comă la spital din cauza unei supradoze de droguri. Conform Antena 3, oamenii legii au anunțat că inclusiv un angajat care vindea mâncare la festival a fost prins cu substanțe interzise.

Reprezentanții Jandarmeriei au transmis că în urma celor descoperite la acest festival, au fost deschise peste 70 de dosare penale pentru consum ori deţinere de droguri.

 

Vineri și sâmbătă, mai multe persoane care au participat la SAGA Festival, au ajuns la spital, unele dintre acestea fiind în stare gravă. Pentru doi tineri, a fost, însă, ultima noapte de distracție.

30 de persoane ridicate de polițiști de la festival, pentru posesie de droguri

Un tânăr de 25 de ani din Republica Moldova a fost declarat decedat, după ce fusese adus la Spitalul Sfântul Pantelimon în stare de șoc cardio-respirator. Un al doilea tânăr, aflat internat la Terapie Intensivă a secției de toxicologie, ar fi decedat sâmbătă, potrivit Gândul.

ADVERTISEMENT

În total, 7 persoane au ajuns la spital, după ce au consumat substanțe interzise. Trei dintre ele sunt în stare gravă, la spitalele Pantelimon și Floreasca, tot în șoc cardio-respirator.

Doar în noaptea de vineri spre sâmbătă, 30 de persoane au fost ridicate de la SAGA Festival, după ce s-a constatat că aveau asupra lor substanțe interzise.

ADVERTISEMENT

Organizatori SAGA: ”Avem toleranță zero”

Organizatorii evenimentului au confirmat, printr-o postare, că vineri seara au avut loc unele ”evenimente regretabile” și au mulțumit echipajelor de ambulanță care au acționat prompt.

„SAGA Festival este complet împotriva consumului de substanțe interzis și are zero toleranță pentru posesia lor și un comportament de acest gen. De aceea se încearcă de fiecare dată, prin toate modalitățile, educarea publicului în acest sens.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește evenimentele regretabile de vineri seară, menționăm faptul că echipajele SMURD și Ambulanță au acționat rapid pentru a le oferi primul ajutor persoanelor în nevoie, la față locului și transport de urgență la spital”, se arată în comunicatul organizatorilor. Ei dau asigurări că au luat toate măsurile necesare pentru a preveni incidente de orice fel”, se arată pe pagina de socializare a festivalului.

Sfaturi de la Agenția Națională Antidrog: ”Nu amesteca energizantele cu ecstasy”

Și Agenția Națională Antidrog a postat imagini de la eveniment și i-a sfătuit pe tineri să ”nu mai amestece energizantele cu ecstasy”.

ADVERTISEMENT

„În ultimii ani a crescut numărul deceselor cauzate de consumul pastilelor de ecstasy cu o concentrație a substanței active foarte mare. Nu amesteca energizantele cu ecstasy. Ai grijă de inima ta! Atmosfera de la festival îți poate da toata energia de care ai nevoie! Hidratează-te! Distrează-te la festival, dar ai grijă de tine! Noi suntem aici să te ajutăm să ajungi acasă în siguranță! Cei dragi te așteaptă!”, se arată în postarea agenției.

ADVERTISEMENT
Tags: