ADVERTISEMENT
News

Bilanț terifiant în India: 50 de medici, morți într-o singură zi. Număr uriaș de cadre răpuse în pandemie

Autor: Adrian Baciu | 18.05.2021 | 16:07
Bilanț terifiant în India: 50 de medici, morți într-o singură zi. Număr uriaș de cadre răpuse în pandemie
Bilanț terifiant în India: 50 de medici, morți într-o singură zi. Număr uriaș de cadre răpuse în pandemie. Sursa foto: hepta.ro

Bilanț terifiant în India ultimelor zile de pandemie. Nu mai puțin de 50 de medici au murit într-o singură zi în țara din Asia, pe fondul crizei sanitare.

ADVERTISEMENT

Noul val al pandemiei de Covid-19 face ravagii în al doilea cel mai populat stat al planetei, India, acolo unde mor zilnic mii de cetățeni, iar sute de mii se infectează.

Victime colaterale în criza sanitară sunt, inevitabil, și medicii din această țară, care numără peste 1,38 de miliarde locuitori.

Situație dramatică în India: 50 de medici, morți în 24 de ore. Câți au decedat în pandemie

Cifrele oferite de oficialii de la New Delhi în ultimele zile sunt cu adevărat cutremurătoare: 50 de doctori din India au murit într-o singură zi, pe fondul crizei provocate de valul doi al coronavirusului.

ADVERTISEMENT

Cel mai tânăr cadru medical căzut victimă bolii, duminică, avea doar 26 de ani și s-a prăbușit la doar câteva ore după ce a fost testat pozitiv, deși nu avea mari simptome şi nici comorbidităţi.

Anaj Mujahid, medic chiar în Capitală, se înscrie pe o listă de 244 de decese ale cadrelor medicale înregistrate în acest al doilea val al infecțiilor din țara asiatică.

Asociaţia Medicilor din India (IMA) a anunţat că aceștia doctori care şi-au pierdut viaţa din cauza Covid-19 în al doilea val provin din Bihar (69), Uttar Pradesh (34) și New Delhi (27).

ADVERTISEMENT

Îngrijorător este faptul că medicii din India sunt nevaccinați într-o proporție covârșitoare. Astfel, doar 3 la sută din medicii decedați în ultimele zile au fost complet imunizați anti-Covid, scrie India.com.

IMA a declarat că depune toate eforturile posibile pentru a încuraja medicii să primească vaccinul.

ADVERTISEMENT

”Al doilea val al pandemiei se dovedește a fi extrem de fatal pentru toți și în special pentru lucrătorii din domeniul sănătății care sunt în prima linie”, a spus președintele IMA, dr. JA Jayalal.

India, record de morți în ultima zi. Cazurile noi, în scădere

Raportul negru din zona medicală vine într-o zi în care India a înregistrat cel mai mare număr de morți în 24 de ore: 4.329.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, o ușoară veste bună a venit din zona cazurilor noi. Luni, India a raportat cel mai mic număr de infecții în ultimele patru săptămâni, la 263.045.

Odată cu noile cazuri, India a depășit borna de 25 de milioane de cazuri de coronavirus de la începutul pandemiei, locul doi la nivel mondial după Statele Unite ale Americii.

India, aproape 1.000 de cadre medicale decedate în pandemie

În primul val al pandemiei din India, de anul trecut, 736 de medici au murit din cauza infecției SARS-CoV-2. Cu cele 244 din valul care se derulează în prezent, bilanțul se apropie de cota 1.000.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT