News

Bilanțul deceselor provocate de COVID-19 a atins cote dramatice în Spania! Câte persoane şi-au pierdut viaţa

18.04.2020 | 15:33
Bilantul deceselor provocate de COVID19 a atins cote dramatice in Spania Cate persoane siau pierdut viata
ADVERTISEMENT

Bilanțul persoanelor infectate cu noul tip de coronavirus la nivel global a depășit pragul critic de 2.000.000 și tinde să atingă cote dramatice pe zi ce trece, mai ales că nu există încă un vaccin sau tratament care să poată pună capăt pandemiei. Printre țările puternic afectate de răspândirea acestei boli se numără Italia, Spania, Germania și Marea Britanie.

Peste 20.000 de oameni au murit în Spania ca urmare a infectării cu coronavirus

De altfel, în statul iberic a fost înregistrat în ultimele zile un adevărat record negativ, totalul victimelor ucise de agentul patogen denumit științific COVID-19 ajungând la peste 20.000, potrivit celui mai recent anunț făcut de autorități.

ADVERTISEMENT

Concret, în doar 24 de ore, de vineri până sâmbătă s-au stins din viață 565 de pacienți infectați cu coronavirus, majoritatea aflându-se de mai multă vreme în stare gravă la Terapie Intensivă.

Cu toate acestea, deși poate părea surprinzător, având în vedere cifrele uriașe, vorbim despre o ușoară scădere, în raport cu bilanţul de vineri, când numărul victimelor anunţate a fost de 585.

ADVERTISEMENT

Potrivit autorităţilor sanitare, Spania a depăşit vârful epidemiei, după ce 950 de persoane au fost ucise într-o singură zi, pe 2 aprilie, presiunea asupra spitalelor reducându-se semnificativ după această dată.

Trebuie precizat, însă, faptul că bilanţul include doar persoanele testate pozitiv cu noul coronavirus, motiv pentru care este tot mai contestat de anumite regiuni spaniole. Acestea susțin că mii de alte persoane au murit după ce au prezentat simptome ale bolii, dar nu au putut să fie testate, din cauza lipsei de teste disponibile în ţară, astfel că nu se regăsesc în datele anunțate de autorități.

ADVERTISEMENT

Autoritățile catalane invocă un număr mult mai mare al deceselor provocate de COVID-19

Împărtășesc durere și tristețea atâtor mii de familii care și-au pierdut prietenii, rudele, apropiații”, le-a transmis vineri spaniolilor, regele Felipe”, a transmis recent regele Felipe, într-un mesaj adresat cetățenilor spanioli.

Începând cu data de 14 martie, Spania a adoptat unul dintre cele mai stricte regimuri de izolare din Europa, prelungit recent până cel puțin pe 25 aprilie inclusiv. Chiar dacă este foarte probabil ca restricțiile să rămână în vigoare și în luna mai, nu este exclusă nici relaxarea unora dintre dispoziții.

ADVERTISEMENT

Situația este, însă, critică, având în vedere numărul tot mai mare al deceselor anunțate. Pe de altă parte, autorităţile din Catalonia invocă un bilanț de peste 7.800 de persoane ucise de noul tip de coronavirus, în timp ce la nivel național sunt comunicate puţin peste 3.800 de victime.

ADVERTISEMENT