ADVERTISEMENT
News

Bilanțul deceselor provocate de COVID-19 a atins cote dramatice în Spania! Câte persoane şi-au pierdut viaţa

Autor: Bogdan Solomon | 18.04.2020 | 15:33
Bilanțul deceselor provocate de COVID-19 a atins cote dramatice în Spania! Câte persoane şi-au pierdut viaţa
Numărul deceselor provocate de coronavirus în Spania, tot mai mare pe zi ce trece. Sursa foto: hepta.ro

Bilanțul persoanelor infectate cu noul tip de coronavirus la nivel global a depășit pragul critic de 2.000.000 și tinde să atingă cote dramatice pe zi ce trece, mai ales că nu există încă un vaccin sau tratament care să poată pună capăt pandemiei. Printre țările puternic afectate de răspândirea acestei boli se numără Italia, Spania, Germania și Marea Britanie.

ADVERTISEMENT

Peste 20.000 de oameni au murit în Spania ca urmare a infectării cu coronavirus

De altfel, în statul iberic a fost înregistrat în ultimele zile un adevărat record negativ, totalul victimelor ucise de agentul patogen denumit științific COVID-19 ajungând la peste 20.000, potrivit celui mai recent anunț făcut de autorități.

Concret, în doar 24 de ore, de vineri până sâmbătă s-au stins din viață 565 de pacienți infectați cu coronavirus, majoritatea aflându-se de mai multă vreme în stare gravă la Terapie Intensivă.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, deși poate părea surprinzător, având în vedere cifrele uriașe, vorbim despre o ușoară scădere, în raport cu bilanţul de vineri, când numărul victimelor anunţate a fost de 585.

Potrivit autorităţilor sanitare, Spania a depăşit vârful epidemiei, după ce 950 de persoane au fost ucise într-o singură zi, pe 2 aprilie, presiunea asupra spitalelor reducându-se semnificativ după această dată.

ADVERTISEMENT

Trebuie precizat, însă, faptul că bilanţul include doar persoanele testate pozitiv cu noul coronavirus, motiv pentru care este tot mai contestat de anumite regiuni spaniole. Acestea susțin că mii de alte persoane au murit după ce au prezentat simptome ale bolii, dar nu au putut să fie testate, din cauza lipsei de teste disponibile în ţară, astfel că nu se regăsesc în datele anunțate de autorități.

Autoritățile catalane invocă un număr mult mai mare al deceselor provocate de COVID-19

Împărtășesc durere și tristețea atâtor mii de familii care și-au pierdut prietenii, rudele, apropiații”, le-a transmis vineri spaniolilor, regele Felipe”, a transmis recent regele Felipe, într-un mesaj adresat cetățenilor spanioli.

ADVERTISEMENT

Începând cu data de 14 martie, Spania a adoptat unul dintre cele mai stricte regimuri de izolare din Europa, prelungit recent până cel puțin pe 25 aprilie inclusiv. Chiar dacă este foarte probabil ca restricțiile să rămână în vigoare și în luna mai, nu este exclusă nici relaxarea unora dintre dispoziții.

Situația este, însă, critică, având în vedere numărul tot mai mare al deceselor anunțate. Pe de altă parte, autorităţile din Catalonia invocă un bilanț de peste 7.800 de persoane ucise de noul tip de coronavirus, în timp ce la nivel național sunt comunicate puţin peste 3.800 de victime.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!