News

Bilanțul DSU după vijeliile de vineri noapte. 22 de județe, afectate de inundații. Traficul feroviar este îngreunat. Update

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a transmis bilanțul dezastrului provocat de vijeliile de vineri noapte. Au fost afectate 22 de județe.
26.06.2021 | 14:15
Bilantul DSU dupa vijeliile de vineri noapte 22 de judete afectate de inundatii Traficul feroviar este ingreunat Update
ADVERTISEMENT
26-06-2021
11:14

Mersul trenurilor a fost afectat de furtuni. Sunt înregistrate întârzieri de sute de minute

Circulaţia trenurilor a fost afectată, în mai multe zone. Motivul îl reprezintă arborii care au fost rupţi de vântul puternic şi care au avariat liniile de contact ale CFR. 

„CFR SA informeaza că circulaţia feroviară se desfăşoară cu dificultăţi, la aceasta oră, pe anumite intervale de staţii de pe raza Regionei CF Brasov. Echipele de intervenţie ale CFR SA intervin pentru remedierea avariilor de la sistemul de alimentare cu energie electrică a liniei de contact”, a anunțat Compania Naţională de căi ferate într-un comunicat dat publicităţii sâmbătă, conform News.ro.

În cursul nopţii de vineri spre sâmbătă echipele CFR SA au intervenit pe raza regionalelor Timişoara, Braşov şi Craiova.

„Ne cerem scuze pasagerilor pentru disconfort şi îi asigurăm că depunem toate eforturile ca situaţia să revină la normal cât de repede posibil. Echipajele de intervenţie ale CFR SA sunt mobilizate în dispozitiv complet pe parcursul acestui final de săptămână având în vedere şi avertizarea cod portocaliu de furtuni emisă de ANM”, mai transmite CFR.

Trenuri de la Arad, Galaţi şi Slobozia Veche, care ar fi trebuit să ajungă în Gara de Nord din Bucureşti în această dimineaţă, au avut întârzieri de cuprinse între 200 și 400 de minute.

Vremea nevaforabilă și condițiile meteo extreme continuă să facă prăpăd în toată țara. Au fost afectate 22 judeţe, de vineri de la ora 7.00 până sâmbătă dimineaţa, la aceeaşi oră, a transmis DSU.

Astfel, în contextul fenomenelor hidrometeorologice prognozate, s-au înregistrat efecte în 51 localităţi din judeţele Alba, Argeş, Arad, Bacău, Bihor, Braşov, Buzău, Cluj, Caraş-Severin, Constanţa, Covasna, Gorj, Hunedoara, Ilfov, Ialomiţa, Maramureş, Mureş, Satu Mare, Suceava, Timişoara, Teleorman şi Vâlcea, anunță Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, conform Ziare.com.

ADVERTISEMENT

Vremea rea a făcut prăpăd vineri noapte. DSU a intervenit în mai multe regiuni

În zonele afectate s-a intervenit sau se intervine în continuare pentru evacuarea apei din o casă, o anexă gospodărească, 16 curţi, două beciuri, pentru degajarea a 226 copaci şi 6 stâlpi de electricitate căzuţi pe carosabil/cabluri electrice, fiind afectate 10 autoturisme, două case şi un chioşc (Loteria Română), pentru îndepărtarea unor elemente de construcţie de la acoperişurile a 15 imobile.

De asemenea, au fost stinse două incendii provocate de trăsnete la o anexă gospodărească şi la un stâlp de electricitate.

ADVERTISEMENT

Totodată, în localitatea Cherăşti din judeţul Vâlcea sunt evacuate preventiv patru persoane din cauza unei alunecări de teren produsă în data de 23 iunie.

În localitatea Mănăstirea Caşin din judeţul Bacău s-a intervenit pentru căutarea unui bărbat care a fost luat de apă în data de 18 iunie, activitatea urmând a fi reluată în cursul zilei de sâmbătă.

ADVERTISEMENT

Ce drumuri au fost afectate

Circulaţia rutieră a fost temporar afectată pe 15 drumuri naţionale: DN 74 – judeţul Alba, DN 65, DN 65A, DN 7, DN 79 – judeţul Argeş, DN 1 – judeţul Bihor, DN 28, DN 10 – judeţul Buzău, DN 11 – judeţul Covasna, DN 2 – judeţul Ialomiţa, DN 14A, DN 15 – judeţul Mureş, DN 19 – judeţul Satu Mare, DN 6 – judeţul Timişoara şi DN 65A – judeţul Teleorman. Traficul a fost afectat şi pe 35 de drumuri judeţene.

Au fost probleme și cu traficul feroviar. Acesta a fost temporar afectat pe Magistrala 502 Suceava, Secţia de cale ferată 915 Caraş-Severin şi este oprit pe Secţia de cale ferată 203 Maramureş din cauza mai multor copaci căzuţi pe linia de contact.

ADVERTISEMENT

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, se înregistrează avarii în 162 localităţi din 7 judeţe – Alba, Arad, Caraş-Severin, Hunedoara, Harghita, Maramureş şi Timişoara, însumând un număr de 60.290 consumatori finali nealimentaţi.

La momentul raportării sunt intervenţii în desfăşurare ca urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice în 3 judeţe – Buzău, Mureş şi Teleorman.

Din păcate, vremea continuă să fie instabilă. Se anunță vijelii, furtuni și ploi torențiale în cursul zilei de sâmbătă, 26 iunie. ANM a transmis o atenționare de cod portocaliu.

ADVERTISEMENT
Tags: