Life

Bilanțul reciclării în România după 6 luni de SGR. Câte tone de ambalaje au fost aduse înapoi de români

Cât de mult s-a reciclat în România în cele șase luni de SGR. Pentru a recupera 50 de bani, românii au dus înapoi tone de ambalaje.
21.06.2024 | 07:13
Bilantul reciclarii in Romania dupa 6 luni de SGR Cate tone de ambalaje au fost aduse inapoi de romani
Cât de mult au reciclat românii în 6 luni de SGR. Sursa foto: montaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Bilanțul reciclării în România după șase lui de SGR. De când pot recupera 50 de bani, românii nu mai arunca ambalajele și au dus înapoi zeci de mii de tone de ambalaje, anunță RetuRO, administratorul Sistemului de Garanție-Returnare.

Bilanțul reciclării în țara noastră după jumătate de an de SGR

SGR este un proiect ce are mare impact asupra întregului lanț de colectare-reciclare, precum și un instrument transparent pentru trasabilitatea cantităților colectate și direcționate spre reciclare.

ADVERTISEMENT

În cele șase luni de la implementare, a fost într-o continuă evoluție. Producătorii au trimis pe piață 152.000 de tone de ambalaje. Dintre acestea, 34.000 de tone au fost colectate.

Astfel că, în fiecare zi sunt efectuate 2000 de curse, cu cele 600 de mijloace de transport, implicate în procesul de colectare. În jumătate de an, 85% din cantitatea de ambalaje a ajuns la unități de reciclare.

ADVERTISEMENT

„RetuRO asigură cu succes nu doar întoarcerea materialelor în piață, ci și transparența circuitului ambalajelor pe întreg lanțul, din etapa punerii lor pe piață, a colectării, până la etapa de reciclare.

Sistemul de Garanție-Returnare dezvoltă o infrastructură cuprinzătoare care susține eforturile de reciclare în România, infrastructură ce integrează tehnologie, echipamente de ultimă generație, planificarea strategică, și, cel mai important, implicarea comunității”, a spus  Gemma Webb, CEO și Președinte al Directoratului RetuRO, conform retail.ro. 

ADVERTISEMENT

Materialele reciclate se întorc în piață

Operatorii de reciclare au dezvăluit că ambalajele colectate cu RetuRO sunt de mai bună calitate și ușurează procesul. În plus, baloții primiți prin SGR asigură cantitățile necesare pentru un proces continuu de reciclare.

Materialele se întorc în piață ulterior. Iar parcursul acestora este unul transparent pe toată durata lui, de la punerea pe piață și până când ajung să fie reciclate. Totodată, RetuRO publică lunar rapoarte preliminare, de data de 15 a fiecărei luni, pentru luna anterioară de colectare.

ADVERTISEMENT

Pe data de 25, sunt făcute publice rapoartele finale cu privire la SGR. RetuRO colaborează cu cele mai mari companii de reciclare din industria locală, pe diferite tipuri de ambalaje, alese pe criterii bine puse la punct.

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte:...
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte: „Avem o listă de așteptare și primim clienți de peste tot”
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Maria e bucătăreasă şi străbate ţara-n lung şi-n lat. Ideea care i-a venit...
Maria e bucătăreasă şi străbate ţara-n lung şi-n lat. Ideea care i-a venit după ce s-a întors de la muncă din Italia
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac....
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac. Fanii au reacţionat imediat
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PREGĂTIRI de RĂZBOI în BALCANI! România A SEMNAT
PREGĂTIRI de RĂZBOI în BALCANI! România A SEMNAT
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv....
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni
Tragedie la Hollywood. A murit un nume de referință
Tragedie la Hollywood. A murit un nume de referință
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a...
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a încercat să îi înlocuiască. Suprinzător ce a urmat
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă...
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă în vara lui 2024. Turiști din întreaga lume vin aici și rămân surprinși