Sport

Bilanțul Simonei Halep la finalul sezonului: „Am încredere că voi juca, din nou, bine”

Simona Halep este încrezătoare că va juca din nou bine, chiar dacă în 2021 a fost măcinată de accidentări și nu a câștigat niciun trofeu, lucru care nu s-a mai întâmplat din 2012.
12.11.2021 | 07:26
Bilantul Simonei Halep la finalul sezonului Am incredere ca voi juca din nou bine
ADVERTISEMENT

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a încheiat anul 2021, din punct de vedere sportiv, iar într-o postare făcută pe rețelele de socializare a făcut bilanțul.

Simona Halep a început anul cu o durere uriașă în inimă

2021 ai fost hmmmm, greu de descris. Sincer să fiu, a fost un an incredibil de provocator. Chiar înainte să înceapă anul, am suferit o durere uriașă în inimi, ca familie, deoarece am pierdut una dintre rudele noastre foarte apropiate, sora tatălui meu, mătușa mea.

ADVERTISEMENT

A fost o persoană puternică, specială și va fi mereu în inimile și în mintea noastră. A fost cel mai greu moment pentru mine și mi-a luat ceva timp să-l accept, dar am înțeles până la urmă că asta este viața și că trebuie să depășim durerea de inimă și să rămânem puternici.

Micile accidentări ale Simonei Halep au „pregătit-o” pentru ruptura musculară de la gambă

Am fost epuizată emoțional o perioadă lungă de timp și apoi am început să sufer niște mici accidentări până a venit cea mare, accidentarea la gambă, de la Roma.

ADVERTISEMENT

Nu știam cum să mă descurc pentru că nu m-am mai confruntat niciodată cu așa ceva. Dorința mea de a fi pe teren a fost uriașă, dar nu am putut juca decât câteva luni. Mi-a fost dor de Roland Garros și nu am putut să-mi apăr titlul la Wimbledon.

Am început să lupt cu încredere și să mă întreb dacă aș putea să mă întorc unde eram, dacă aș putea avea încredere în corpul meu să reziste.

ADVERTISEMENT

Simona Halep este convinsă că va avea, din nou, momente bune pe teren

Ajungând la momentul actual, lucrul de care sunt cel mai mândră după toate aceste provocări, este că astăzi am încredere că voi juca din nou bine și, cu multă muncă, voi crea alte momente grozave pe teren.

Anul acesta nu a început bine, dar s-a terminat într-un mod pozitiv și sunt încântat de ceea ce urmează.

ADVERTISEMENT

Mulțumiri în cascadă tin partea Simonei Halep

Îi mulțumesc lui Darren pentru că a fost alături de mine în aceste vremuri grele.

Mulțumesc lui Daniel că ai fost mereu acolo.

Mulțumesc noului meu antrenor Adrian pentru că a revenit și mi-a adus lumina încrederii și un zâmbet pe teren.

Mulțumesc persoanei de la medicina sportivă pentru că a avut grijă de mine de fiecare dată.

Mulțumesc familiei mele pentru că m-a susținut indiferent de situație.

Mulțumesc prietenilor mei foarte apropiați pentru că sunt mereu acolo.

Mulțumesc soțului meu pentru că este în viața mea.

2022, abia aștept să te cunosc, dar acum intru în vacanță!!!”, a scris, ea pe facebook.

Simona Halep a jucat o singură finală și în 2012 și în 2021, pierdute cu exact același scor

Strict din punct de vedere al cifrelor, Simona Halep nu a mai avut un an atât de modest din 2012. Diferența dintre cele două perioade este imensă: atunci, se afla în zona locului 50 WTA și abia începea să simtă aerul tare al înălțimilor, iar acum este pe locul 20 în lume, după ce în ianuarie îi sufla în ceafă liderului mondial, australianca Ashleigh Barty.

Asemănarea dintre 2012 și 2021 este, în afara faptului că nu a câștigat niciun titlu, aceea că a jucat o finală WTA, pe care a pierdut-o. Acum nouă ani era învinsă de daneza Caroline Wozniacki, la Dubai, cu 6-2, 6-3. Acum, a cedat cu EXACT același scor la Transylvania Open, în fața estonei Anett Kontaveit.

ADVERTISEMENT