Bilanţul victimelor din Nepal a crescut la peste 8.400 de morţi şi 17.500 de răniţi

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
07/05/2015, 15:33
Bilanţul victimelor din Nepal a crescut la peste 8.400 de morţi şi 17.500 de răniţi

Crucea Rosie din Nepal a anuntat joi ca bilantul cutremurului de luna trecuta a crescut la 8.413 morti si 17.576 de raniti, in timp ce 260 de persoane sunt inca date disparute, potrivit indiatimes.com. Intre timp, echipele de salvare incearca sa recupereze cat mai multe trupuri ale celor decedati in urma seismului de 7,8. In cursul zilei de miercuri au fost scoase la suprafata 60 de trupuri, dintre care 8 sunt ale unor straini, din valea Langtang, la nord de Kathmandu, relateaza Daily Mail.

Guvernul nepalez foloseste in prezent 13 elicoptere, dintre care sapte private, in timp de Fortele Aeriene Indiene participa la operatiunile de salvare cu 14 elicoptere.

“Nu avem destule elicoptere pentru a livra ajutorul umanitar si a desfasura operatiuni de salvare simultan”, a explicat Laxmi Dhakal.

Armata americana a pus la dispozitie duminica patru avioane Osprey, care pot realiza aterizari verticale, iar China a furnizat luni dimineata trei elicoptere. ”Totusi, aceste mijloace nu sunt suficiente. Avem nevoie de un numar cel putin dublu sau chiar triplu de elicoptere fata de cate avem acum”, a continuat oficialul nepalez.

Satele din zonele muntoase din nordul Nepalului, unde accesul rutier este dificil sau chiar lipseste, sunt izolate din cauza alunecarilor de teren provocate de seism. In unele sate au fost complet distruse 95% din case, localnicii fiind nevoiti sa se refugieze pe camp.

Sursă: www.stirileprotv.ro

 

Închide ×