News

Bilanțul victimelor furtunii tropicale Amanda a crescut. 26 de persoane au murit în America Centrală

03.06.2020 | 12:45
Bilantul victimelor furtunii tropicale Amanda a crescut 26 de persoane au murit in America Centrala
ADVERTISEMENT

Bilanțul victimelor furtunii tropicale Amanda, prima formată în actualul sezon al uraganelor din Oceanul Pacific, a crescut în ultimele zile.

Bilanțul victimelor furtunii tropicale Amanda a crescut

Conform Agerpres, care citează AFP, bilanțul victimelor furtunii tropicale Amanda a crescut la 26 în El Salvador, Guatemala și Honduras, după ce în urmă cu două zile se anunțase că 14 persoane și-au pierdut viața.

ADVERTISEMENT

Numărul deceselor a crescut de la 16 la 20 în El Salvador, ţara cel mai grav afectată de furtuna tropicală Amanda, a declarat Ministerul Mediului din această ţară din America Centrală.

Una dintre cele şapte persoane date dispărute a fost însă găsită în viaţă. Autoritățile au precizat totodată că 2.000 de case au fost ”complet distruse” de intemperii, iar aproximativ 7.886 de persoane au fost evacuate şi transferate în 179 de adăposturi.

ADVERTISEMENT

O altă furtună s-a format în Golful Mexic

Trecerea furtunii şi ploile torenţiale care au însoţit-o au provocat inundaţii, alunecări de teren, întreruperi ale alimentării cu energie electrică şi apă potabilă. Ministrul Mediului a avertizat că există pericolul ca alunecările de teren să continue.

În Honduras, patru persoane şi-au pierdut viaţa, fiind luate de viituri. Ploile au provocat inundaţii şi alunecări de teren în mai multe regiuni ale ţării, potrivit autorităţilor. De asemenea, două persoane au murit şi două au fost rănite în Guatemala, unde autorităţile au raportat 500 de case avariate.

ADVERTISEMENT

Regiunea rămâne în alertă, în condiţiile în care o altă furtună, Cristobal, s-a format în Golful Mexic, potrivit Centrului Naţional pentru Uragane din Statele Unite ale Americii (NHC).

tornadă formată în România a atras atenția specialiștilor din meteorologie. Fenomenul a fost surprins în nord-estul țării, mai precis în județul Botoșani, aflat vineri sub cord portocaliu de vreme severă.

ADVERTISEMENT

Scene desprinse parcă din cele mai apocaliptice producții hollywoodiene au avut loc săptămâna trecută în capitala Chinei, Bejing, în timpul ceremoniei de deschidere a Congresului Național al Poporului, evenimentul anual prin care Partidul Comunist Chinez menţine aparenţa unei formațiuni politice.

ADVERTISEMENT
Tags: