News

Cotidianul BILD dezvăluie cele trei faze ale planului Rusiei de invadare a Ucrainei 

Jurnaliștii occidentali, citând surse autorizate din interiorul NATO, susțin că președintele rus Vladimir Putin a pus la punct un plan de invadare a Ucrainei, care se va desfășura în trei faze, la începutul lui 2022.
05.12.2021 | 11:51
Cotidianul BILD dezvaluie cele trei faze ale planului Rusiei de invadare a Ucrainei
ADVERTISEMENT

Potrivit cotidianului german BILD, planul lui Putin prevede cucerirea a două treimi din teritoriul Ucrainei ca urmare a unei invazii eșalonate, care va fi declanșată, cel mai probabil, în intervalul ianuarie-februarie 2022.

Citând surse demne de încredere din NATO și din serviciile de informații, jurnaliștii germani au publicat și declarațiile elocvente ale unor ofițeri de rang înalt, fără a divulga numele acestora.

ADVERTISEMENT

Trei etape de asalt pentru două treimi din teritoriul Ucrainei

”În prima etapă, Rusia intenționează să cucerească sudul Ucrainei, pentru a asigura aprovizionarea Crimeei, precum și a tăia accesul Ucrainei la mare și, în consecință, la aprovizionare”, au afirmat sursele citate de BILD.

Potrivit declarațiilor ofițerilor respectivi, Rusia va folosi navele pentru a transporta tancuri și trupe din Crimeea în regiunea Odesa, acolo unde este prevăzută și o debarcare a forțelor militare coorodonate de la Moscova.

ADVERTISEMENT

”La est de Odesa, între orașele Fontanka și Koblevo, trupele ruse vor înainta la nord-est de oraș, apoi vor face stânga și vor avansa în Transnistria”, susțin ofițerii citați de BILD.

Cum va ajunge Rusia la granița cu România

Invazia va ajunge apoi în faza operațiunilor aeropurtate, rușii urmând să blocheze podurile de peste Nipru cu scopul de a tăia aprovizionarea Ucrainei. Astfel, sudul țării va fi complet sub controlul Rusiei, care va ajunge practic, prin teritoriul cucerit, până la granița cu România.

ADVERTISEMENT

În faza a doua a invaziei, tancurile rusești au în plan un atac pe direcția nord-est, invadând regiunile Lugansk și Harkov cu obiectivul clar de izolare a marilor orașe din zonă.

”În primul rând, vor înconjura orașele și vor întrerupe electricitatea, gazul și aprovizionarea cu alimente. În câteva săptămâni, rușii se vor afișa ca salvatori ai civililor, invadează orașele capitulate și vor salva populația ucraineană de la foame sau de la moarte”, a spus un ofițer pentru BILD.

ADVERTISEMENT

”Atunci s-ar putea aștepta la capitularea Kievului și, în consecință, a Ucrainei”

Ultima fază a invaziei despre care scrie BILD presupune asaltul armatei Rusiei asupra capitalei Kiev, desfășurat din nord”Desigur, acest lucru s-ar putea întâmpla și la începutul războiului, dacă circumstanțele o cer”, a declarat o sursă penru publicația germană.

”Trupele ruse vor avansa aproximativ până la linia Korosten-Uman pentru a întrerupe aprovizionarea din vestul Ucrainei. Atunci s-ar putea aștepta la capitularea Kievului și, în consecință, a Ucrainei”, consideră ofițerii de rang înalt consultați de BILD.

Potrivit tuturor specialiștilor NATO, Ucraina nu poate face față unei invazii a Rusiei. Cel mult, o parte a armatei se poate retrage în extremitatea vestică a țării, așteptând un sprijin masiv venit pe filiera statelor occidentale.

ADVERTISEMENT
Tags: