News

Bilet câștigător la loterie, distrus în mașina de spălat. Potul era de 26 milioane de dolari

15.05.2021 | 13:28
Bilet castigator la loterie distrus in masina de spalat Potul era de 26 milioane de dolari
ADVERTISEMENT

O femeie susține că a distrus în mod involuntar, în mașina de spălat, biletul câștigător în valoare de 26 milioane de dolari al loteriei din California.

Enormul câștig trebuia revendicat până joi, însă procedura nu a putut fi realizată întrucât nimeni nu a prezentat biletul câștigător, informează The Guardian, preluat de Libertatea.

ADVERTISEMENT

Femeia care susține că a ghicit numele câștigătoare susține că a rătăcit biletul și se teme că acesta a fost distrus fiind băgat în mașina de spălat odată cu rufele.

Cum ar putea femeia să primească totuși cele 26 de milioane de dolari

Ghinionista mai are însă motive să spere că banii îi vor fi totuși dați întrucât o purtătoare de cuvânt a loteriei californiene, Cathy Jones, a precizat că va fi demarată o investigație legată de revendicare.

ADVERTISEMENT

La baza acestei  deciziei este mărturia managerului agenției de unde femeia susține că a cumpărat biletul. Camerele de supraveghere au surprins-o pe femeie când a venit în agenție, iar o copie a înregistrării a fost predată oficialilor loteriei din  California.

Potrivit oficialilor loteriei, procedura de revendicare a câștigului fără să poată fi prezentat biletul presupune, într-o primă fază, completarea unui formular de cerere.

ADVERTISEMENT

Pe lângă formular, trebuie anexate probe că solicitantul a avut biletul, cum ar fi o fotografie a acestuia și pe față și pe verso. Numerele câștigătoare au fost: 23, 36, 12, 31, 13, cu numărul mega de 10.

Cel mai mare pot nerevendicat a fost de 63 de milioane de dolari

Legislația din California prevede posibilitatea acordării premiului în rate anuale sau într-o singură tranșă, dar cu o valoare mai mică decât cea nominală. Astfel, premiul de 26 de milioane de dolari poate fi încasat ca opțiune în numerar de 19,7 milioane de dolari.

ADVERTISEMENT

În cazul în care premiul nu va fi revendicat de o altă persoană sau femeii care pretinde că a cumpărat biletul nu se i se vor acorda banii, suma de 19,7 milioane de dolare va fi acordată sistemului de învățământ din California. Magazinul care a vândut biletul câștigător ca primi un bonus de 130.000 de dolari.

Deși au fost rare ocaziile în care poturile cu valoare mare au rămas nerevendicate, din 1997 încoace au existat patru premii mai mari de 20 de milioane de dolari pentru care câștigătorii nu s-au prezentat. Premiul cel mai mare care a rămas nerevendicat a fost de 63 milioane de dolari, în 2015, potrivit unui oficial al loteriei din California, Jorge De La Cruz.

ADVERTISEMENT