News

Biletele de tren se scumpesc la 1 iulie. Au fost publicate noile tarife

Biletele de tren se scumpesc la 1 iulie cu 20%, conform Ordinului ministrului Transporturilor și Infrastructurii, publicat recent în Monitorul Oficial (MO).
27.05.2022 | 21:53
Biletele de tren se scumpesc la 1 iulie Au fost publicate noile tarife
Bilete mai scumpe pentru călătoria cu trenul. Foto: facebook.com/CFRCalatori.ro
ADVERTISEMENT

Biletele de tren se scumpesc pentru prima dată în ultimii 9 ani. Conform clubferoviar.ro, ultima majorare anunțată de CFR Călători a fost în 2013.

Biletele de tren vor fi mai scumpe cu 20%

Sursa citată a dezvăluit că în prezent, pentru secția Oravița-Anina va fi practicat un tarif special. Ordinul pentru aprobarea noilor tarife pentru transportul feroviar public de călători a apărut în Monitorul Oficial nr 519 din 26 mai 2022.

ADVERTISEMENT

Amintim că acest proiect fusese pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Transporturilor încă de la data de 14 aprilie 2022. De atunci și până la publicarea în MO, proiect nu a suferit nicio modificare. Biletele de tren au fost scumpite pe fondul majorării prețurilor la materii prime, materiale și piese de schimb.

De asemenea, prețurile ridicate la energie electrică, motorină și uleiuri, precum și devalorizarea monedei naționale în raport cu euro au generat scumpirea biletelor de tren.

ADVERTISEMENT

Grindeanu anunța scumpirea biletelor de tren încă din martie

În acest context, trebuie spus că încă de la începutul lunii martie, ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, declara că „Guvernul a aprobat bugetul CFR Călători”, iar ”compania a solicitat creşterea tarifelor pentru bilete de la 1 iulie 2022”.

Alttfel, amintim că reprezentanții CFR Călători au transmis că circulaţia unor trenuri va fi modificată în a doua parte a lunii iunie. Aici s-a ajuns din cauza unor lucrări la infrastructura feroviară, între staţiile Păuliş – Ghioroc şi Radna – Cicir. Astfel, trenul IR 1738 Coşlariu – Teiuş – Cluj Napoca va fi anulat între 23 și 27 iunie 2022.

ADVERTISEMENT

Și trenul IR 1922 Arad – Simeria – Bucureşti Nord – Mangalia va fi anulat pe distanţa Arad – Simeria şi va circula conform graficului de circulaţie în relaţia Simeria – Târgu Jiu – Craiova – Videle – Bucureşti Nord – Mangalia. Călătorii care doresc să afle informațiile actualizate despre circulația trenurilor o pot face apelând numărul  0219521 – INFO CFR (trafic intern).