News

Bill Clinton a fost internat la ATI. Care este starea fostului președinte american. Anunțul medicului personal

Fostul președinte al SUA, Bill Clinton, a fost internat la terapie intensivă (ATI). Medicul personal al acestuia a oferit informații despre starea pacientului său.
15.10.2021 | 12:06
Bill Clinton a fost internat la ATI Care este starea fostului presedinte american Anuntul medicului personal
ADVERTISEMENT

Bill Clinton, al 42-lea președinte al Statelor Unite ale Americii (SUA), aflat în funcție în perioada 1993 – 2001, a fost internat în spital, pe secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI).

Fostul președinte SUA, Bill Clinton, internat la ATI. Care este starea acestuia

Din datele furnizate de presa americană, problemele medicale ale fostului șef de stat de la Casa Albă nu au legătură cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

Potrivit CNN, Bill Clinton, în vârstă de 75 de ani, a fost internat în California, într-o secție de terapie intensivă. Acesta primește tratament pentru o infecție identificată în sânge. Aceasta ar avea ca sursă o problemă în ceea ce privește tractul urinar, potrivit informațiilor făcute public de purtătorul său de cuvânt.

”A fost internat la UCI (n.r. terapie intensivă) pentru monitorizare atentă și i s-au administrat antibiotice și lichide. El va rămâne la spital pentru monitorizare”, se arată într-o declarație comună a doctorului. Alpesh Amin, președintele Centrului Medical UC Irvine și a doctoriței Lisa Bardack, aceasta din urmă fiind medicul personal al lui Clinton.

ADVERTISEMENT

Cele două cadre medicale au mai precizat faptul că Bill Clinton se află în zona ATI a spitalului pentru confidențialitate și siguranță, și nu pentru că există o nevoie medicală care să necesite terapia intensivă.

Starea lui Bill Clinton se ameliorează

Sursa citată mai notează că Bill Clinton este într-o stare bună. Astfel, el este în dispoziție bună, vorbește cu familia și cu personalul medical și se poate deplasa fără ajutor.

ADVERTISEMENT

În plus, după două zile de tratament, fostul șef de stat ”răspunde bine la antibiotice, iar numărul de celule albe din sânge este în scădere. Sperăm că în curând se va întoarce acasă”.

Medicul fostului lider al SUA a spus că infecțiile urologice sunt foarte frecvente la persoanele în vârstă și sunt ușor de tratat, deși se pot răspândi rapid în sânge.

ADVERTISEMENT

Clinton va mai primi antibiotice intravenoase până vineri, când va fi probabil trecut la antibiotice orale. Semnele sale vitale sunt toate stabile, au mai spus medicii.

Nu este prima oară când Clinton se confruntă cu probleme medicale. În 2004, el a mai fost spitalizat. Atunci, a fost supus unei operaţii de bypass coronarian cvadruplu pentru a elibera patru artere înfundate. Apoi, în 2010 a suferit o angioplastie (n.r. o procedură de cardiologie intervențională prin care se restabilește fluxul de sânge normal la nivelul mușchiului inimii).

ADVERTISEMENT
Tags: