Life

Ce cărți citește Bill Gates acum. Miliardarul și-a dezvăluit lista de lecturi

Bill Gates a făcut publică lista cu cărțile pe care le citește. Omul de afaceri a dezvăluit care sunt scriitorii cu care se delectează perioada aceasta din an.
24.11.2021 | 17:07
Ce carti citeste Bill Gates acum Miliardarul sia dezvaluit lista de lecturi
Ce cărți recomandă Bill Gates. Două dintre ele fac parte din categoria SF. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Afaceristul este pasionat de lectură încă de mic copil, la un moment dat mărturisind care este categoria sa preferată, și anume science fiction. De altfel, din topul celor 5 manuscrise 2 sunt din această ramură.

Al patrulea cel mai bogat om din lume și-a notat pe blogul personal, gatesnotes.com, preferințele, așa cum obișnuiește de la o vreme încoace. Lista cu cărți este una axată și pe domeniul științei.

ADVERTISEMENT

Una dintre cărțile recomandate de Bill Gates se numește „O mie de creiere: o nouă teorie a inteligenţei” și este scrisă de Jeff Hawkins, unul dintre cei mai cunoscuți dramaturgi ai tututor timpurilor.

Ce cărți recomandă Bill Gates. Două dintre ele fac parte din categoria SF

Cartea menționată mai sus propune o nouă teorie a inteligenței menită să ajute dezvoltarea așa-numitei „inteligențe generale” în mașini. Afaceristul are numai cuvinte de laudă pentru ea.

ADVERTISEMENT

„The Code Breaker: Jennifer Doudna, Editarea genelor şi viitorul rasei umane”, de Walter Isaacson, este o altă carte preferată de omul de afaceri.

„Klara și Soarele”, de Kazuo Ishiguro reprezintă povestea fictivă a unui robot care îi oferă companie unei fete bolnave. Miliardarul spune că a fost interesat de această carte pentru descrierea ei rară a „unui viitor în care roboţii ne fac viaţa mai bună”.

ADVERTISEMENT

„În timp ce citeam cartea, nu m-am putut abține să nu mă gândesc la ce părți ale ei ne descriu viitorul probabil”, a mai notat Bill Gates pe blogul personal. În plus, vedeta crede că într-o zi vor exista roboți însoțitori, utili vieții.

Lista cu cărțile preferate de Bill Gates. Ce titluri se mai regăsesc

O altă operă de ficțiune este și „Hamnet”, de Maggie O’Farrell. Cartea își imaginează viața fiului lui William Shakespeare, Hamnet, precum și modul în care moartea sa tragică la doar 11 ani ar fi influențat una dintre piesele sale.

ADVERTISEMENT

Celebra piesă de teatru Hamlet a fost scrisă la numai doi ani de la moartea băiatului, omul de afaceri având și o „explicație emoționantă pentru felul în care Shakespeare și-a canalizat durerea și vinovăția în scris”.

Ultima propunere făcută de afacerist este reprezentată de cartea „Proiect Ave Maria”, de Andy Weir. Opera spune povestea unui profesor de științe de liceu care face echipă cu un extraterestru prietenos. Cei doi vor să salveze sistemul solar de un microorganism care mănâncă soarele.

„Șansele ca să existe o altă specie sensibilă relativ în apropiere par scăzute”, este de părere miliardarul, care a mai adăugat că i se pare „incitant să se gândească la ce altă viață ar putea fi acolo”.

Bill Gates, pasionat de lectură încă din copilărie. Ce a declarat tatăl afaceristului

„A citit atât de mult încât mama lui Bill şi cu mine a trebuit să instituim o regulă: fără cărţi la masă”,menționa în urmă cu câțiva ani tatăl lui Gates, Bill Gates Sr. (d. 2020), pentru Forbes.

Pasiunea pentru lectură a fost confirmată ulterior și de omul de afaceri, care recunoaște că în copilărie i-a plăcut foarte mult să descopere și să afle povești care împing limitele posibilului.

ADVERTISEMENT