Life
notix pixel id

Bill Gates a coborât în clasamentul celor mai bogați oameni din lume, după divorțul de Melinda. Pe ce loc se află fondatorul Microsoft

Bill Gates a coborât în clasamentul celor mai bogați oameni din lume, după divorțul de Melinda. Iată pe ce loc se află acum fondatorul companiei Microsoft.
03.01.2022 | 15:58
Bill Gates a coborat in clasamentul celor mai bogati oameni din lume dupa divortul de Melinda Pe ce loc se afla fondatorul Microsoft
Bill Gates. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Bill Gates se află pe locul patru în topul miliardarilor din lume, fiind depășit de Elon Musk și Jeff Bezos. Fondatorul Microsoft și-a împărțit averea cu fosta soție, Melinda Gates, după divorț.

Astfel, Melinda Gates i-a luat din acțiunile de la Microsoft miliardarului. Cel mai bogat om din lume este fondatorul SpaceX, cu o avere de 273,5 miliarde de dolari.

ADVERTISEMENT

Elon Musk este urmat de francezul Jeff Bezos, aflat pe locul doi, cu o avere de 194,2 miliarde de dolari. Acesta este urmat de francezul Bernard Arnault.

Bill Gates a coborât în clasamentul celor mai bogați oameni din lume, după divorțul de Melinda

Bill Gates este al patrulea în topul celor mai bogați oameni din lume, cu o avere estimată la 138,3 miliarde de dolari. În urma divorțului de Melinda Gates, acesta a fost obligat să-i vândă soției o parte din acțiunile de la Microsoft, iar compania a avut o creștere de doar 5%, notează mediafax.ro.

ADVERTISEMENT

În luna mai a anului 2021, Bill și Melinda Gates au anunțat divorțul pe paginile de Twitter. Despărțirea a venit după 27 de ani împreună, iar procesul de divorț s-a încheiat după câteva luni. Averea a fost împărțită în mod egal între cei doi.

În același timp, cei doi sunt co-fondatorii uneia dintre cele mai mari fundații caritabile private.

ADVERTISEMENT

Fondatorul SpaceX și Tesla, Elon Musk, a ajuns pe primul loc în clasament, a avut un câștig de 75% în urma pariului investitorilor pe mașinile electrice.

Pe locul doi se află fondatorul Amazon, Jeff Bezos, aflat inițial pe prima poziție, pentru că gigantul e-commerce şi cloud a crescut cu doar 2% faţă de anul 2020.

ADVERTISEMENT

Bernard Arnault are o avere estimată la 177,1 miliarde de dolari. Acțiunile imperiului patronului LVMH au crescut cu 55% în 2021 datorită celor 15 miliarde de dolari investiți la finalul lui 2020 pentru preluarea Tiffany.

ADVERTISEMENT

Pe locul cinci se află Larry Page, fondatorul Alphabet-Google, cu o avere netă de 129,5 miliarde de dolari la finalul anului trecut, în creștere cu 57% față de anul precedent. Mark Zuckerberg a ajuns pe locul al șaselea, cu o avere de 128,4 miliarde (şi + 24% faţă de 2020).

Elon Musk va plăti peste 11 miliarde de dolari în impozite în 2022. Miliardarul plătește cel mai costisitor cec achitat vreodată Serviciului Fiscal Intern de o singură persoană din istoria SUA.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria LIFE