Life

Bill Gates a coborât în clasamentul celor mai bogați oameni din lume, după divorțul de Melinda. Pe ce loc se află fondatorul Microsoft

Bill Gates a coborât în clasamentul celor mai bogați oameni din lume, după divorțul de Melinda. Iată pe ce loc se află acum fondatorul companiei Microsoft.
03.01.2022 | 15:58
Bill Gates a coborat in clasamentul celor mai bogati oameni din lume dupa divortul de Melinda Pe ce loc se afla fondatorul Microsoft
ADVERTISEMENT

Bill Gates se află pe locul patru în topul miliardarilor din lume, fiind depășit de Elon Musk și Jeff Bezos. Fondatorul Microsoft și-a împărțit averea cu fosta soție, Melinda Gates, după divorț.

Astfel, Melinda Gates i-a luat din acțiunile de la Microsoft miliardarului. Cel mai bogat om din lume este fondatorul SpaceX, cu o avere de 273,5 miliarde de dolari.

ADVERTISEMENT

Elon Musk este urmat de francezul Jeff Bezos, aflat pe locul doi, cu o avere de 194,2 miliarde de dolari. Acesta este urmat de francezul Bernard Arnault.

Bill Gates a coborât în clasamentul celor mai bogați oameni din lume, după divorțul de Melinda

Bill Gates este al patrulea în topul celor mai bogați oameni din lume, cu o avere estimată la 138,3 miliarde de dolari. În urma divorțului de Melinda Gates, acesta a fost obligat să-i vândă soției o parte din acțiunile de la Microsoft, iar compania a avut o creștere de doar 5%, notează mediafax.ro.

ADVERTISEMENT

În luna mai a anului 2021, Bill și Melinda Gates au anunțat divorțul pe paginile de Twitter. Despărțirea a venit după 27 de ani împreună, iar procesul de divorț s-a încheiat după câteva luni. Averea a fost împărțită în mod egal între cei doi.

În același timp, cei doi sunt co-fondatorii uneia dintre cele mai mari fundații caritabile private.

ADVERTISEMENT

Fondatorul SpaceX și Tesla, Elon Musk, a ajuns pe primul loc în clasament, a avut un câștig de 75% în urma pariului investitorilor pe mașinile electrice.

Pe locul doi se află fondatorul Amazon, Jeff Bezos, aflat inițial pe prima poziție, pentru că gigantul e-commerce şi cloud a crescut cu doar 2% faţă de anul 2020.

ADVERTISEMENT

Bernard Arnault are o avere estimată la 177,1 miliarde de dolari. Acțiunile imperiului patronului LVMH au crescut cu 55% în 2021 datorită celor 15 miliarde de dolari investiți la finalul lui 2020 pentru preluarea Tiffany.

Pe locul cinci se află Larry Page, fondatorul Alphabet-Google, cu o avere netă de 129,5 miliarde de dolari la finalul anului trecut, în creștere cu 57% față de anul precedent. Mark Zuckerberg a ajuns pe locul al șaselea, cu o avere de 128,4 miliarde (şi + 24% faţă de 2020).

Elon Musk va plăti peste 11 miliarde de dolari în impozite în 2022. Miliardarul plătește cel mai costisitor cec achitat vreodată Serviciului Fiscal Intern de o singură persoană din istoria SUA.

ADVERTISEMENT
Tags: