News

Bill Gates, depășit în clasamentul celor mai bogați oameni din lume de fondatorul Louis Vuitton

17.07.2019 | 19:14
Bill Gates, depășit în clasamentul celor mai bogați oameni din lume de fondatorul Louis Vuitton
Bill Gates, depășit de patronul Louis Vuitton, Bernard Arnault, în clasamentul celor mai bogați oameni din lume *foto: forbes.com

Bill Gates a fost întrecut în topul celor mai bogați oameni din lume de Bernard Arnault, preşedintele grupului LVMH Moët Hennessy – Louis Vuitton S.A, cea mai mare companie producătoare de bunuri de lux din lume. Acesta a urcat pe locul doi în acest clasament, în timp ce primul loc este ocupat în continuare de fondatorul Amazon, Jeff Bezos.

Fondatorul Louis Vuitton l-a depășit pe Bill Gates în clasamentul celor mai bogați oameni din lume

Forbes a evoluat miercuri la prânz averea lui Bernard Arnault la 105,1 miliarde de dolari, iar pe a lui Bill Gates la 103,7 miliarde de dolari. Jeff Bezos, fondatorul Amazon este în continuare cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată la 164,8 miliarde de dolari. De marţi, clasamentul realizat de Bloomberg îl plasează, de asemenea, pe Arnault în faţa lui Gates. Acesta din urmă iese pentru prima oară de pe primele două locuri, de la crearea acestui palmares, în urmă cu şapte ani.

Potrivit Bloomberg, francezul are o avere de 108 miliarde de dolari şi a câştigat 39 de miliarde de dolari de la începutul anului. Performanța lui Arnauld reprezintă cel mai important profit în rândul celor 500 cele mai bogate persoanlităţi de pe planetă în 2019. În clasamentul Bloomberg, Arnault îl depăşeşte cu puţin pe Bill Gates, a cărui avere este estimată la 107 miliarde de dolari, iar amândoi sunt depăşiţi de cele 125 de miliarde de dolari ale CEO-ului Amazon.

Bill Gates, depășit de patronul Louis Vuitton, Bernard Arnault, în clasamentul celor mai bogați oameni din lume
Bill Gates, depășit de patronul Louis Vuitton, Bernard Arnault, în clasamentul celor mai bogați oameni din lume *foto: businessinsider

Cine completează Top 5 al celor mai bogați oameni din lume

Diferența de avere a lui Jeff Bezos este cauzată de banii pe care i-a pierdut fondatorul Amazon în urma divorțului, finalizat la începutul lui iulie. Este vorba de 38 de miliarde de dolari, sumă care o propulsează pe fosta sa soţie, MacKenzie Bezos, pe locul 22 în clasamentul celor de la Bloomberg. În top cinci se mai află investitorul Warren Buffett şi CEO-ul Facebook Mark Zuckerberg.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri