Sporturi

Bill Gates face anunțul așteptat de întreaga planetă. Când vom scăpa de pandemie

15.10.2020 | 23:53
Bill Gates face anuntul asteptat de intreaga planeta Cand vom scapa de pandemie
ADVERTISEMENT

Miliardarul Bill Gates, fondatorul Microsoft Corporation, a vorbit despre modul în care omenirea poate pune capăt pandemiei noului coronavirus.

În opinia omului de afaceri american, unica modalitate de a face ca viața să revină la normal este găsirea unui vaccin eficient care să neutralizeze această boală încă fără leac la nivel planetar.

ADVERTISEMENT

Într-un interviu oferit postului american NBC, Gates consideră că vom scăpa de pandemie la finalului anului 2021, atunci când sunt șanse mari să existe pe piață mai multe vaccinuri eficiente anti-Covid.

Bill Gates anunță când am putea scăpa de pandemie

Pandemia de Covid-19 a pus stăpânire pe întreaga planetă, iar toamna lui 2020 a adus o intensificare a transmiterii bolii în Europa, acolo unde se raportează record după record în cele mai importante state din Uniunea Europeană și nu numai.

ADVERTISEMENT

Într-o perioadă în care tot globul se întreabă când vom scăpa de pandemiei, fondatorul Microsoft, Bill Gates, a afirmat într-un interviu acordat NBC că omenirea va depăși pe deplin consecințele noului coronavirus abia peste un an.

În viziunea americanului, principala condiție pentru revenirea la viața normală de dinainte de pandemie este vaccinarea împotriva coronavirusului.

ADVERTISEMENT

”Singurul mod în care oamenii se pot întoarce pe drumul cel bun este de a obține un vaccin foarte eficient și accesibil”, a spus Gates la postul de știri din SUA.

Fondatorul Microsoft consideră că vaccinarea în masă va opri răspândirea infecției cu coronavirus și va pune capăt bolii la scară globală, scrie Real Politics.

ADVERTISEMENT

OMS: Peste 37 de milioane de îmbolnăviri la nivel mondial

Poziția lui Bill Gates vine la scurt timp după ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat, oficial, că noul coronavirus a infectat peste 37 de milioane de persoane în întreaga lume.

De asemenea, din raportul OMS mai rezultă faptul că peste 1.070.000 de oameni au fost uciși de această boală.

În următoarea perioadă, în Rusia ar putea fi scos pe piață un al doilea vaccin împotriva coronavirusului, EpiVacCorona, dezvoltat de Centrul de Cercetare de Stat Vector.

Acesta este un vaccin sintetic, nu conține fragmente de virus și proteine ​​vii. În acest sens, nu provoacă o reacție alergică și este cel mai potrivit pentru persoanele în vârstă și pentru cei care au boli cronice, a spus Anna Popova, șefa Rospotrebnadzor, conform Tass.

ADVERTISEMENT