News

Bill Gates face un anunț îngrijorător privind pandemia. Ce se va întâmpla cu școlile până în 2021

24.07.2020 | 09:21
Bill Gates face un anunt ingrijorator privind pandemia Ce se va intampla cu scolile pana in 2021
ADVERTISEMENT

Miliardarul american Bill Gates face un anunț îngrijorător privind pandemia de Covid-19 și are previziuni sumbre din punct de vedere medical și educațional.

Fondatorul Microsoft apreciază că până la apariția unui vaccin care să neutralizeze noul coronavirus vor mai fi necesare etape importante.

ADVERTISEMENT

De asemenea, acesta preconizează că cele mai multe dintre unitățile de învățământ ar putea să nu revină la normal până în toamna lui 2021.

Bill Gates, anunț îngrijorător privind pandemia Covid-19. Ce se va întâmpla cu școlile până în 2021

Într-un interviu recent acordat în presa din SUA și citat de DailyMail, Bill Gates a atras atenția asupra faptului că, pentru apariția unui vaccin eficient împotriva coronavirusului, ar trebui administrate mai multe doze.

ADVERTISEMENT

Miliardarul nu a ezitat să trimită săgeți către actuala putere de la Washington. Acesta a adăugat că administrația Trump a făcut ”greșeli grave” pe timp de pandemie.

În această perioadă dificilă pentru umanitate, dar mai ales pentru Statele Unite ale Americii, care a trecut de 4 milioane de îmbolnăviri și aproximativ 150.000 de decese, Bill Gates își dedică cea mai mare parte a timpului cu fundația pentru ajutorarea persoanelor afectate de pandemie.

ADVERTISEMENT

În intervenția sa pentru CBS, omul de afaceri a mai adăugat că unele școli ar putea să nu mai revină la normalitate până în toamna anului 2021, transmite sursa citată.

Din punctul lui Gates de vedere, faptul că școlile au fost închise a fost unul dintre efectele cele mai grave ale pandemiei, după sutele de mii de decese raportate.

ADVERTISEMENT

”Unele dintre politici au fost o greșeală. Deschiderea localurilor, beneficiul economic versus riscul de infectare, o mulțime de astfel de decizii au fost o greșeală”, a mai spus el.

Ce spune Gates despre vaccinul Covid-19

În această perioadă, mai multe companii de la nivel mondial duc o luptă dură cu timpul pentru a reuși să scoată pe piață un tratament pentru bolnavii de Covid-19.

Despre acest subiect, Bill Gates a afirmat că pentru ca un vaccin să fie eficient, ar trebui să li se administreze mai multe doze persoanelor infectate cu noul coronavirus.

”Niciunul dintre vaccinurile existente până acum nu cred că ar fi eficient cu o singură doză”, a apreciat Gates.

Până la această dată, fundația înființată de Gates a donat o sumă care se ridică la 300.000.000 de dolari pentru a ajuta populația lumii în lupta cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT