News

Bill Gates își asumă responsabilitatea pentru divorțul de Melinda Gates

Într-o discuție la conferința Sun Valley, unde urma să țină o conferință pe tema schimbărilor climatice, Bill Gates a admis că este responsabil pentru eșecul căsniciei cu Melinda French Gates.
17.07.2021 | 22:51
Bill Gates isi asuma responsabilitatea pentru divortul de Melinda Gates
ADVERTISEMENT

Subiectul a fost deschis într-o sesiune de întrebări și răspunsuri „off the record” de către realizatoarea CNBC Becky Quick, care a cerut detalii lui Bill Gates legat de divorțul de soția Melinda, anunțat în lun mai.

S-a dezlănţuit până s-a încurcat. Practic a recunoscut că a fost din vina lui. A părut un pic emoţionat în legătură cu asta”, a relatat un participant la discuţie, potrivit BusinessInsider, citat de Adevărul.

ADVERTISEMENT

Potrivit aceleiași surse, Bill Gates era aproape să izbucnească în lacrimi în timp ce vorbea despre relația cu soția sa.

Speculații legate de o aventură extraconjugală

Totuși, miliardarul nu a vorbit despre existența unei aventuri extraconjugale ca motiv al separarii de Melinda Gates, în pofida faptului că presa americană a scris de mai  multe ori că fondatorul Microsoft și-ar fi înșelat soția. De exemplu, Wall Street Journal a vorbit despre o posibilă relație a lui Gates cu una din angajatele companiei, aventură care ar fi durat mai mulți ani.

ADVERTISEMENT

De asemenea, autorul unei biografii a lui Bill Gates, James Wallace, a susținut că acesta ar fi avut o aventură cu o femeie căsătorită, cu 13 ani mai în vârstă decât el, când miliardarul avea  27 de ani. Amanta lui Gates ar fi fost soția unui director al companiei, Osborne Computer care locuia în străinătate.

Conferinţa Sun Valley, cunoscută şi sub numele de „tabăra de vară miliardară” este organizată de către banca de investiţii private Allen & Co. Participarea lui Gates la acest eveniment este prima sa apariție  publică după anunțul divorțului, anunț făcut în luna mai.

ADVERTISEMENT

O căsnicie care a durat 27 de ani

Fondatorul Microsoft a cunoscut-o pe Melinda French în anul 1987. Cei doi s-au căsătorit la 1 ianuarie 1994 și au crescut împreună trei copii.

În ultimii ani, cuplul a pus accentul pe acțiuni de filantropie, sănătate globală și educație, odată cu înființarea Fundației ”Bill și Melinda Gates” în 2000.

ADVERTISEMENT

Într-un mesaj publicat la începutul lunii mai de miliardarul american pe pagina sa de Twitter, cei doi precizau, printre altele, că în cei 27 de ani petrecuți împreună au crescut ”trei copii incredibili” şi au pus bazele unei fundaţii care ”ajută oamenii din întreaga lume să aibă vieți sănătoase şi pline de beneficii”.

După o mulțime de gânduri și multă muncă la relația noastră, am luat decizia de a pune capăt căsătoriei (…) Continuăm să împărtășim aceeași credință în această misiune și ne vom continua munca împreună la fundație, dar nu mai credem că putem crește împreună ca un cuplu în următoarea fază a vieții noastre”, scriau Bill și Melinda Gates.

ADVERTISEMENT