Life

Bill Gates și Melinda au divorțat oficial. Cum a fost împărțită averea de 150 de miliarde de dolari

Bill Gates și Melinda au divorțat oficial. Iată cum a fost împărțită averea de 150 de miliarde de dolari între cei doi foști parteneri.
04.08.2021 | 11:50
Bill Gates si Melinda au divortat oficial Cum a fost impartita averea de 150 de miliarde de dolari
ADVERTISEMENT

Bill Gates și Melinda au divorțat oficial, după 27 de ani de căsnicie. Un judecător din comitatul american King a semnat actele de divorț luni, iar procesul s-a încheiat. Cei doi au de împărțit o avere de 150 de miliarde de dolari.

Potrivit presei internaționale, Bill și Melinda Gates au împărțit averea în mod egal, potrivit revistei americane People. Aceeași sursă menționează că Melinda Gates nu va primi pensie alimentară și nu își va schimba numele de familie.

ADVERTISEMENT

Bill Gates și Melinda au divorțat oficial. Cum a fost împărțită averea de 150 de miliarde de dolari

Bill Gates și Melinda au divorțat oficial, după o căsnicie de 27 de ani. Cei doi și-au anunțat divorțul pe Twitter, în urmă cu câteva luni.

Divorțul lor a fost aprobat luni de către un judecător din comitatul american King. Agenții de presă ai fostului cuplu nu au oferit declarații în acest sens, contactați de revista People.

ADVERTISEMENT

Melinda French Gates își va păstra numele de căsătorie și nu va primi pensie alimentară de la soțul ei. Averea a fost împărțită în mod egal între cei doi soți. Judecătorul care a semnat actele a declarat că partajul a fost unul „just și echitabil”, notează presa internațională.

Cei doi sunt co-fondatorii uneia dintre cele mai mari fundații caritabile private. Bill Gates ocupă locul al patrulea în tipul miliardarilor realizat de Forbes, având o avere estimată la 131 de miliarde de dolari.

ADVERTISEMENT

Melinda Gates ar fi căutat un avocat pentru divorț încă din anul 2019, potrivit The Wall Street Journal. Aceasta ar fi fost deranjată de legăturile soțului ei cu pedofilul Jeffrey Epstein, acesta constituind unul dintre motivele pentru care cei doi au divorțat.

Fostul cuplu a anunțat despărțirea în luna mai

Bill Gates și Melinda au anunțat în luna mai că urmează să divorțeze. Anunțul a fost făcut prin intermediul unui mesaj postat pe Twitter.

ADVERTISEMENT

Motivul divorțului nu a fost dezvăluit. Cu toate acestea, Melinda Gates ar fi dat de înțeles că soțul ei era foarte preocupat de viața profesională, punând mariajul pe locul al doilea.

„În ultimii 27 de ani am crescut trei copii incredibili și am pus bazele unei fundații care acționează în întreaga lume, pentru a încuraja oamenii să ducă o viață sănătoasă și productivă.

Vom transmite în continuare credința noastră în această misiune și vom lucra împreună și de aici încolo ca fundație, dar nu cred că mai putem crește împreună ca un cuplu în următoarea etapă a vieții noastre”, scria fosta soție a lui Bill Gates în luna mai.

Bill Gates (65 de ani) este co-fondatorul companiei Microsoft și s-a căsătorit cu Melinda (56 de ani), fost manager general al aceleiași companii, în 1994.

Cei doi au împreună trei copii: un fiu, Rory John (21 de ani), și două fiice, Phoebe Adele (18 ani) şi Jennifer Katharine (25 de ani).

ADVERTISEMENT