Fotbal intern

Billel Omrani i-a blocat visul lui Riyad Mahrez! Vedeta lui Manchester City a rememorat povestea care îi putea schimba cariera

12.05.2020 | 14:41
Billel Omrani ia blocat visul lui Riyad Mahrez Vedeta lui Manchester City a rememorat povestea care ii putea schimba cariera
ADVERTISEMENT

Olympique Marseille a fost la un pas să semneze cu Riyad Mahrez, dar l-a preferat, până la urmă, pe Billel Omrani. Se întâmpla în urmă cu 11 ani, când actualul clujean avea 15 ani, iar starul de la Manchester City, 18.

Clubul n-a semnat cu Mahrez, pentru binele lui Omrani

Dezvăluirile au fost făcute chiar de jucătorul „cetăţenilor“, într-o discuţie online cu un jurnalist BeIN Sports, care a avut loc duminică, 10 mai. Algerianul a mărturisit că mutarea l-ar fi încântat, pentru că OM era clubul lui preferat, deşi nu ar fi spus nu nici lui PSG la momentul respectiv: „Clubul meu de suflet este Marseille. Îmi place şi PSG, pentru că e din oraşul meu. Dar voiam atât de tare să merg la Marseille!“.

ADVERTISEMENT

Iată ce a povestit Mahrez despre probele pe care le-a dat la Marseille: „Şi m-am dus. M-am antrenat cu Marseille. Antrenor era Franck Passi (n.r. – responsabil cu tinerii în probe). Anigo (n.r. – directorul sportiv) venea şi el să vadă antrenamentele. El m-a luat în biroul lui şi mi-a spus că vrea să semnez pentru ei. În capul meu, eram într-un film. Aveam 18 ani. Cu doar opt luni înainte eram în Sarcelles (n.r. – micul orăşel natal de la nord de Paris).

Algerianul, care mersese până la Marsilia cu trenul, îşi aminteşte că a primit bilete de avion pentru întoarcerea acasă, chiar în aceeaşi zi. A rămas surprins şi măgulit de gestul lui Anigo. „Mi-a dat şi nişte tricouri de-ale echipei. M-am dus acasă şi mă gândeam că voi semna cu Marseille!

ADVERTISEMENT

Dar peste trei sau patru zile, Anigo l-a sunat pe agentul meu: ‘Avem deja un jucător similar în club şi vrem să îi oferim lui şansa de a progresa, nu vrem să îl blocăm în niciun fel’. Fotbalistul respectiv era Billel Omrani“, a încheiat Mahrez.

Parcursul lui Mahrez

Până la urmă algerianul a ajuns la juniorii lui Le Havre. A reuşit să se impună şi să atraga atenţia asupra sa. În 2014, Leicester plătea 500 de mii de euro pentru transferul algerianului. După doar două sezoane, Mahrez reuşea imposibilul: câştigarea Premier League cu „vulpile“, conduse de Ranieri. Mai mult, în rolul lui de extremă dreaptă, Mahrez a fost unul dintre jucătorii exponenţiali pentru acel succes.

ADVERTISEMENT

În 2018, colosul Manchester City, campioană la acel moment, a reuşit să-l transfere pe Ettihad, contra sumei de 50 de milioane de lire sterline (67,8 milioane de euro). În primul sezon, fotbalistul s-a încununat din nou campion al Angliei. În 2019, Mahrez a reuşit să câştige şi Cupa Africii pe Naţiuni, cel mai important trofeu continental, cu naţionala Algeriei.

Ce s-a întâmplat cu Omrani

Billel Omrani, cel care i-a luat faţa, n-a confirmat niciodată aşteptările clubului Marseille. A jucat doar 10 meciuri şi a înscris o dată pentru prima echipă în toată perioada pe care a petrecut-o acolo. Mai multe partide a prins la Arlésien, unde a fost împrumutat. Acolo a marcat, de asemenea, doar un gol.

ADVERTISEMENT

În 2016, Omrani a fost transferat gratis de CFR Cluj. La echipa din Ardeal a cunoscut cea mai bună perioadă a carierei, trecându-şi în palmares două titluri de campion şi o Supercupă a României. A marcat 37 de goluri în 141 de prezenţe în formaţia clujeană.

ADVERTISEMENT