Life

Regele Charles al III-lea, biografie acidă: „capricios și răutăcios” cu subalternii, afectuos cu ursulețul său de pluș

O nouă biografie despre Regele Charles al Marii Britanii scoate la iveală detalii mai puțin plăcute din tinerețea fiului regretatei Elisabeta a II-a.
04.11.2022 | 09:20
Regele Charles al IIIlea biografie acida capricios si rautacios cu subalternii afectuos cu ursuletul sau de plus
Pe 8 noiembrie va apărea o nouă carte despre Regele Charles al III-lea. Foto: PageSix/ Hepta
ADVERTISEMENT

O nouă carte despre viața neștiută a Regelui Charles al III-lea va apărea pe piață pe 8 noiembrie. Biografia „The King: The Life of Charles III”, scrisă de Christopher Andersen expune o serie de lucruri care au fost secrete până acum despre copilăria și adolescența succesorului Reginei Elisabeta a II-a la tronul Regatului Unit.

Regele Charles al III-lea avea un valet pentru ursulețul său de pluș

De când a fost proclamat rege, Charles este în atenția presei din întreaga lume mai mult ca nicicând. De mai bine de o lună, ies la iveală tot felul de anecdote despre viața sa. În biografia care va apărea în curând pe piață, Andersen scrie, printre altele, că soțul Camillei Parker Bowles avea un valet personal care se ocupa de ursulețul său de pluș până la o vârstă destul de înaintată. Ori de câte ori jucăria se strica, fosta dădacă a regelui, Mabel Anderson, trebuia să facă reparațiile necesare.

ADVERTISEMENT

Conform fostului valet, bona pensionară care avea grijă de Charles „era singură persoană care avea voie să ia acul și ața pentru ursulețul prințului. Avea aproape 40 de ani și de fiecare dată când acel pluș trebuia să fie reparat, ai fi crezut că a fost propriul copil în primejdie. Aveai impresia că ar fi suferit o intervenție chirurgicală majoră”, scrie Andersen în cartea autobiografică a Regelui.

Fiul regretatei Elisabeta a II-a, rău cu subalternii: „Capricios și răutăcios”

Valetul care avea în ”custodie” jucăria de pluș a lui Charles era responsabil și de stoarcerea pastei de dinți pe periuța cu monogramă a fostului prinț de Wales. Acesta îi mai întindea pijamalele și îl ajuta să se îmbrace în fiecare dimineață după ce se trezea.

ADVERTISEMENT

Pretențiile erau destul de mari și în privința personalului care se ocupa de grădinile de pe moșia lui Charles, cea de la Highgrove. În fiecare dimineață, grădinarul șef se trezea zilnic cu o listă de instrucțiuni și plângeri scrise cu cerneală roșie, notează PageSix.

Prințul urmărea de pe veranda casei sale cum își făceau treaba peisagiștii. Dacă nu îi convenea cum stă o singură frunzuliță în grădină, le dădea ordine grădinarilor printr-un megafon verde.

ADVERTISEMENT

„Pentru cineva care a spus că a fost hărțuit în copilărie, prințului Charles îi plăcea în mod clar să ne hărțuiască”, i-a spus un ex-angajat de la Highgrove lui Andersen. „Putea să fie plăcut și politicos, dar în același timp era și capricios și răutăcios”, a completat acesta.

Soțul Camillei spărgea chiuvete și ferestre, în funcție de moft

Un alt fost valet, Ken Stronach, confirmă informațiile revelate de noua biografie a Regelui Charles, spunând că era obsedat de ursulețul său de pluș. Fostul soț al Prințesei Diana dormea cu jucăria și avea discuții aprinse cu mama băieților săi, William și Harry, din cauza ursulețului.

ADVERTISEMENT

Accesele de furie porneau de la motive care mai de care mai hilare pentru un muritor de rând. Tot în această carte scrie că Charles s-a înfuriat extrem de tare când era în vila unui prieten, undeva în sudul Franței, după ce și-a pierdut din greșeală unul dintre butonii de la costum pe chiuveta de la baie.

„A scos chiuveta din perete, apoi a zdrobit-o căutând butonul”, notează scriitorul Andersen. Atunci l-a prins pe valetul său de gât. I-a dat drumul imediat, în disperarea căutării butonului pierdut.

Apoi, într-o altă dată, când era în casa unui prieten de la țară, Charles și-a dorit puțin aer proaspăt, dar geamurile erau închise. Incapabil să deschidă fereastra, fiul regretatei Elisabeta a II-a a luat un scaun și l-a spart.

ADVERTISEMENT