Birocrație dusă la extrem în România, într-o țară care se laudă că încearcă să diminueze acest fenomen. O femeie care a solicitat eliberarea unui pașaport electronic pentru fiica sa a primit un răspuns incredibil din partea angajaților de la Serviciul de Pașapoarte din București.
Astfel, deși tatăl fetiței este decedat și femeia s-a asigurat că a depus la dosar toate actele necesare eliberării paşaportului, răspunsul primit de la autorități a lăsat pe toată lumea fără cuvinte.
Concret, sub semnătura comisarului de poliție Porojan Petre Claudiu s-a solicitat nici mai mult, nici mai puțin, decât prezentarea bărbatului la sediul serviciului pentru „verificări suplimentare”.
Ați citit bine! Bărbatul mort trebuie să vină la raport. Nu a durat mult până când documentul s-a viralizat în mediul online
„În cazul dumneavoastră, în urma verificărilor efectuate a rezultat că tatăl minorei figurează ca fiind decedat, situaţie în care sunt necesare verificări suplimentare, inclusiv prezentarea acestuia la sediul serviciului nostru”, se arată în răspunsul halucinant al angajaților de la Pașapoarte.
A urmat o adevărată revoltă pe internet, acolo unde oamenii au solicitat demisii de urgență ale celor implicați în caz, dar și rezolvarea imediată a situației.
Valul de indignare nu s-a terminat și pentru că cei din conducerea Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte din Bucureşti nu au dat publicităţii niciun răspuns în care să explice întreaga situație.
“Ferească Dumnezeu! În ce ţară trăim, oameni buni?”, a întrebat o femeie din Craiova. “Adică femeia a rămas singură, a cerut paşaport pentru fetiţă şi ei ce au răspuns?
Trebuie să vină la sediu şi tatăl mort. Cum poţi să-ţi pui parafa pe un astfel de document?… Au nevoie de oameni vii, doar vin alegerile…”, a scris un alt utilizator atunci când a văzut documentul.
Conform informațiilor FANATIK este un adevărat scandal în cadrul Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte din Capitală. Ar fi vorba de o greșeală de redactare, greșeală pe care nu a sesizat-o nimeni. În mod normal, femeia trebuia înștiințată să aducă certificatul de deces al bărbatului.
Mai mult de atât, sursele noastre spun că Porojan Petre Claudiu, numele comisarului de poliție care apare pe document și directorul Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte, nu a fost cel care a semnat. Semnul făcut înaintea numelui, acea bară, indică faptul că înlocuitorul său a fost cel care și-a dat acordul.
„Probabil că vor avea loc niște amenzi, vorbim despre o greșeală de redactare. Cineva a șters, a rescris și n-a mai fost atent. După care cel care a semnat, a făcut-o ca primarul”, ne-au spus surse din interiorul Serviciului.