News

Biroul accidente ușoare se mută de la 1 septembrie. Care e noua locație

13.08.2019 | 12:34
Toate sectoarele vor avea sediu comun pentru accidente ușoare. Sursa foto - facebook

Biroul accidente ușoare se mută de la 1 septembrie. Este un anunț făcut chiar de Brigada Rutieră a Capitalei care spune că Biroul pentru Sectoarele 1 şi 6 se mută pe Splaiul Unirii, în incinta Auto Cobălcescu.  ”Începând cu data de 01.09.2019, Biroul Accidente Uşoare Sectoarele 1 şi 6, cu sediul în Mun. Bucureşti, Calea Griviţei nr. 208 – 210, Sector 1, se va muta în sediul din Mun. Bucureşti, Splaiul Unirii nr. 311, sector 3 (incinta Auto Cobălcescu)”, a transmis Brigada Rutieră.

Biroul accidente ușoare se mută de la 1 septembrie

Sursa citată a precizat că tot în cadrul acestui sediu îşi desfăşoară activitatea şi Biroul Accidente Uşoare Sectoarele 2, 3, 4 şi 5. Astfel, în acelaşi loc vor fi soluţionate accidentele de circulaţie în urma cărora au rezultat numai pagube materiale, produse în toate sectoarele Capitalei. Trebuie să știți că pentru soluţionarea accidentelor rutiere, în urma cărora au rezultat numai pagube materiale, produse pe raza municipiului Bucureşti, trebuie să vă prezentaţi în 24 de ore

Totul se întâmplă în vederea întocmirii documentelor de constatare şi a eliberării autorizaţiilor de reparaţie la sediul Biroului de cercetări accidente cu avarii. Toate cele 6 sectoare vor avea practic acelați sediu repartizat, cel din Splaiul Unirii nr. 311, Sector 3 (incinta Auto Cobălcescu) Tel. 021.323.30.30 interior 33454, 33455 (program 24 ore). Trebuie știut că șoferii care au fost implicaţi în accidente de circulaţie soldate doar cu avarii (tamponări) au obligaţia să se prezinte la Poliţie pentru declararea evenimentului, împreună cu maşinile avariate.

Biroul accidente ușoare se mută de la 1 septembrie. Accident
FANATIK îți spune tot ce trebuie să știi dacă ai fost implicat într-un incident rutier. Sursa foto – facebook

Ce trebuie să știi dacă ai fost implicat într-un accident

Accidentele uşoare trebuie declarate în cel mult 24 de ore de la producerea lor, acesta fiind termenul maxim prevăzut de lege. Dacă nu se întâmplă acest lucru, șoferii pot rămâne fără permise de conducere pentru 30 de zile, chiar dacă nu sunt vinovaţi de producerea accidentului. Atenție! Când te prezinţi la Poliţie pentru a declara un accident rutier, trebuie să ai asupra ta actul de identitate, permisul de conducere, certificatul de înmatriculare al autoturismului şi poliţa de asigurare RCA.

Mai mult de atât, trebuie să reţii cât mai multe detalii ale accidentului și este chiar indicat să fotografiezi locul unde s-a produs impactul. trebuie să rețineți cât mai multe repere, topografia exactă a locului, numărul de înmatriculare a celuilalt autoturism implicat în accident, ora la care s-a produs accidentul sau dauna etc.