Alegeri 2024

Biroul Electoral aprobă renumărarea voturilor la două secții din Sectorul 2. Mihaiu: „O fracție infimă. Grosul l-au respins”

Primarul în funcție al Sectorului 2, Radu Mihaiu a anunțat că Biroul Electoral de Sector a aprobat renumărarea voturilor în două secții
16.06.2024 | 14:20
Biroul Electoral aproba renumararea voturilor la doua sectii din Sectorul 2 Mihaiu O fractie infima Grosul lau respins
Se renumără voturile la două secții din Sectorul 2. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Primarul în funcție de la Sectorul 2, Radu Mihaiu (USR), care-și dispută alegerile cu Rareș Hopincă, fostul prefect al Capitalei susținut de PNL-PSD, a transmis duminică, 16 iunie, că Biroul Electoral de Sector a aprobat renumărarea voturilor în două secții de votare.

Renumărarea voturilor în două secții la Sectorul 2

Radu Mihaiu spune că Biroul Electoral de Sector recunoaște că sunt probleme grave cu numărarea voturilor din procesele verbale, însă subliniază că în ciuda nenumăratelor problemele semnalate, autoritățile nu au aprobat renumărarea decât la o parte infimă din secțiile cu probleme.

ADVERTISEMENT

„La o săptămână de la vot, BES recunoaște că sunt probleme grave (în parte). Doar 2 din 36 secții vor fi deschise. Au aprobat renumărarea a două secții: 195 și 265; o fracție infimă din cele care ridică semne mari de întrebare. Grosul l-au respins”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Acesta a criticat deciziile Biroului Electoral care, potrivit acestuia, a ignorat mare parte din problemele semnalate, de la buletine preștampilate, la procese verbale falsificate sau problema voturilor în plus. Acesta spune că autoritățile electorale pur și simplu au ignorat toate aceste plângeri.

ADVERTISEMENT

„Nu au adresat deloc problema voturilor în plus. Nu au verificat secțiile unde PV-urile sunt falsificate. Nu vor să deschidă secțiile unde au existat buletine preștampilate motivând că “știu ei că astfel de buletine nu au ajuns în urnă”. Cum? Asta nu mai explică nimeni… Ni se aruncă firimituri, în timp ce răspunsurile la întrebări rămân închise în sacii cu voturi”, a mai scris Radu Mihaiu.

Plângeri penale pentru problemele din secțiile de votare

Primarul în funcție la Sectorul 2 al Capitalei spune că va verifica și el problemele semnalate la cele două secții, ceea ce înseamnă că cele două secții nu fac parte din neregulile semnalate de către cei de la USR. Acesta a spus însă că există nu mai puțin de 8 plângeri penale și că speră ca justiția să clarifice toate problemele semnalate.

ADVERTISEMENT

„Vom verifica aceste două secții. Vom aduna toate dovezile posibile de care la un moment dat justiția va avea nevoie. Există cel puțin 8 plângeri penale după votul de la Sectorul 2. Dacă politic există un risc să mușamalizeze frauda, mereu va exista justiția care va putea să facă lumină pe duminica orbului, versiunea 2024”, a mai scris Radu Mihaiu pe pagina sa de Facebook.

Precizările făcute duminică de către Radu Mihaiu vin în contradicție cu declarațiile de vineri ale lui Rareș Hopincă, care preciza că Biroul Electoral de Sector finalizase numărarea voturilor și că el rămânea în continuare câștigător al alegerilor cu o diferență de doar 300 de voturi.

ADVERTISEMENT

„Tocmai s-a finalizat numărarea de către Biroul Electoral de Sector, s-a validat şi ultimul proces verbal care mai era de validat, s-a menţinut o diferenţă de peste 300 de voturi în favoarea mea, ceea ce arată că sunt câştigătorul alegerilor locale pentru Primăria Sectorului 2”, a declarat Rareș Hopincă vineri, 14 iunie.

ADVERTISEMENT
L-a convins pe Becali » După 4 luni de negocieri, semnează cu FCSB:...
L-a convins pe Becali » După 4 luni de negocieri, semnează cu FCSB: „Azi i-a dat răspunsul!”
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați...
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați pepenii înainte de a-i mânca!”
EXCLUSIV Gică Hagi nu vrea să mai vine națională! Regele, în onflict cu...
EXCLUSIV Gică Hagi nu vrea să mai vine națională! Regele, în onflict cu FRF. Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță merg în această seară la Constanța să-l convingă!
Insula din Grecia care a ajuns sufocată de mormane de gunoaie
Insula din Grecia care a ajuns sufocată de mormane de gunoaie
Denis Alibec a rupt tăcerea despre noua iubită, o campioană mondială şi europeană...
Denis Alibec a rupt tăcerea despre noua iubită, o campioană mondială şi europeană la gimnastică. Tânără arată răvăşitor
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a...
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a fost criticat că este Gay: „Și cu femei, și cu bărbați...”
Când VINE PENSIA pe luna august. Este ultima lună înainte de recalculare
Când VINE PENSIA pe luna august. Este ultima lună înainte de recalculare
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile...
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile fotbalistului
Desert de-ți lasă gura apă. Plăcintă cu cireșe și migdale
Desert de-ți lasă gura apă. Plăcintă cu cireșe și migdale
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și...
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și Andrei Nae sunt căsătoriți de ani buni
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin...
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin Ghiță a fost numit director general pe 12 februarie 2023
Nu este o pădure, ci un singur copac! Marele Banian, arborele care ocupă...
Nu este o pădure, ci un singur copac! Marele Banian, arborele care ocupă o suprafață de aproape 19.000 de metri pătrați