News

Biserica, alături de Armată în campania de vaccinare anti-Covid: „Nicio boală nu poate birui omul”

17.12.2020 | 11:25
Biserica alaturi de Armata in campania de vaccinare antiCovid Nicio boala nu poate birui omul
ADVERTISEMENT

Biserica Ortodoxă Română se alătură Armatei în campania de vaccinare anti-Covid a populației, care ar trebui să înceapă între Crăciun și Revelion, când vom primi o tranșă simbolică de 10.000 de doze destinate lucrătorilor din sectorul sanitar.

Ne vom pune în slujba enoriașilor, în slujba credincioșilor, și vom fi permanent alături de ei, vom sprijini cu tot ce vom putea și vom fi permanent alături de Armată”, a anunțat Mitropolitul Olteniei, ÎPS Irineu într-un interviu acordat recent, îndemnând, totodată, la rugăciune în această perioadă.

ADVERTISEMENT

De altfel, încă de la declanșarea pandemiei de coronavirus, sfinții părinți au implorat divinitatea să ajute oamenii de știință în demersul lor de a descoperi un vaccin care să stopeze răspândirea bolii. Și iată că ne apropiem cu pași repezi de momentul în care vom da startul campaniei de imunizare a populației.

Biserica se alătură Armatei în campania de vaccinare anti-Covid

În mod sigur că noi vom fi alături de tot ceea ce este bine în țara noastră. Pentru noi, credincioșii sunt ținta vieții voastre. Mântuitorul Iisus Hristos ne-a trimis ca să vindecăm toată boala și toată  neputința.

ADVERTISEMENT

Prin acest har pe care ni l-a dat Mântuitorul, noi intrăm în legătură cu toți cei care fac binele, cu toți factorii de bine. Evident că Armata nu este o instituție în afara bisericii, nici nu se suprapune cu biserica, dar nu este nici în afara ei.

Credincioșii din Armată sunt enoriașii noștri. Ei sunt cei care vin la biserică și se roagă lui Dumnezeu și Biserica este ocrotitoarea tuturor, ca o mamă a tuturor credincioșilor ei.

ADVERTISEMENT

Dacă ei au în lucrarea lor, în preocuparea lor să facă binele și noi vom fi alături de bine, pentru că binele este al credincioșilor, binele este al nostru. Și binele este dat de Dumnezeu. Da, ne vom pune în slujba enoriașilor, în slujba credincioșilor, și vom fi permanent alături de ei.

Vom sprijini cu tot ce vom putea și vom fi permanent alături de Armată. Nu știu în acest moment cum ne vom organiza, vom decide atunci, dar o vom face. Lucrul important este ca noi să participăm la binele și la viața credincioșilor pentru că ei sunt confrații noștri. Și Dumnezeu iubește toți oamenii. 

ADVERTISEMENT

Nicio boală nu poate birui omul. Mântuitorul Iisus Hristos suferă cu cel care este în boală și necaz pentru că el a preluat suferințele noastre. Dacă cerem ajutorul lui Dumnezeu, el ne ajută și ne scoate din această durere.

Și doctorii sunt oameni și ei s-au îmbolnăvit, unii chiar au murit. Doctorul cel mare care nu se molipsește de boala noastră e doar Dumnezeu.

Și preoții au fost și ei bolnavi, au avut probleme, iar în Arhiepiscopia Craiovei, din fericire, niciun preot nu a murit. Nu este neapărat o bucurie personală, ci este o bucurie a tuturor și vrem ca această bucurie să fie în fiecare casă unde s-a abătut această pandemie.” a declarat Mitropolitul Olteniei, ÎPS Irineu.

ADVERTISEMENT