Life

Biserica din Africa construită de Gigi Becali va fi sfințită. Patronul FCSB nu va fi prezent la eveniment

Lăcașul de cult ridicat de Gigi Becali în Africa, sfințit. De ce afaceristul va lipsi de la evenimentul care va avea loc zilele următoare.
28.10.2022 | 08:06
Biserica din Africa construita de Gigi Becali va fi sfintita Patronul FCSB nu va fi prezent la eveniment
Lăcașul de cult ridicat de Gigi Becali în Africa, sfințit. De ce afaceristul va lipsi de la eveniment. Sursa foto: Facebook.com
ADVERTISEMENT

Biserica din Africa construită de omul de afaceri va fi binecuvântată. Patronul FCSB nu va fi prezent la sfeștanie, precizând care sunt motivele pentru care a luat această decizie. Cine va inaugura Biserica din Rwanda.

Lăcașul de cult ridicat de Gigi Becali în Africa, sfințit. De ce afaceristul va lipsi de la eveniment

Gigi Becali a investit 800.000 de euro pentru un lăcaș de cult în localitatea Rwamagana, situată în estul Rwandei. Fondatorul FCSB a ridicat Biserica chiar pe locul unde a avut loc un conflict interetnic, timp de 100 de zile, în perioada aprilie – iulie 1994.

ADVERTISEMENT

La momentul respectiv aproape un milion de oameni au fost uciși. Cunoscutul om de afaceri a construit lăcașul de cult pentru a ajuta săracii și persoanele bolnave. Din păcate, latifundiarul din Pipera nu va fi prezent la sfințire.

„Aş fi vrut acolo să văd cum se sfinţeşte biserica şi cum sunt creştinaţi oamenii, cum sunt aduşi pe calea cea dreaptă. Sunt însă vaccinuri, reguli sanitare care durează mult. 

ADVERTISEMENT

Sunt anevoioase şi mă opresc aici. Voi fi însă acolo cu gândul şi rugăciunea”, a declarat Gigi Becali pentru click.ro.

Pe cine a delegat Gigi Becali pentru sfințirea Bisericii din Africa

Gigi Becali a numit un preot în vârstă de 30 de ani pentru a-i ține locul în Africa, care s-a ocupat și de supervizarea ridicării lăcașului de cult. Este vorba de părintele arhimandrit Nectarie, care este un misionar român.

ADVERTISEMENT

Slujba pentru sfinţirea lăcaşului de cult va fi făcută de patriarhul Theodoros al Africii, care va fi ajutat de alți duhovnici. Înainte de marele eveniment 40 de oameni vor trece la religia ortodoxă prin taina botezului.

„Am văzut suferinţa şi nevoile oamenilor. În mai 2021 am fost în audienţă la domnul Gigi Becali la palat şi i-am povestit că vreau să ridic o mare biserică şi să construim case pentru ajutorarea săracilor, să plătim operaţii pentru bolnavi.

ADVERTISEMENT

Mi-a promis tot sprijinul şi cu banii lui am ridicat întâi biserica din Rwamagana. Practic suntem pionieri aici, lumânările, vinul de împărtăşanie, icoanele, totul aducem din România de două ori pe an”, a spus preotul, mai arată sursa citată mai sus.

De asemenea, Biserica din Africa, construită de Gigi Becali, a fost pictată de un pictor care a venit tot din România.

ADVERTISEMENT