News

Biserica Ortodoxă, despre folosirea termenului gen în noile buletine: Este „pus în slujba unei toxice, smintitoare ideologii”

Ce poziție are Biserica Ortodoxă cu privire la schimbările din noua carte de identitate electronică.
05.08.2021 | 13:45
Biserica Ortodoxa despre folosirea termenului gen in noile buletine Este pus in slujba unei toxice smintitoare ideologii
ADVERTISEMENT

Biserica Ortodoxă Română (BOR) a avut prima reacție după ce în noile buletine electronice va fi folosit termenul de gen în locul celui de sex, așa cum se preoceda până acum.

Biserica Ortodoxă: introducerea noțiunii de gen în noile buletine este „artificială”

Poziția BOR este una vehementă. Reprezentanții acesteia nu sunt de acord cu noul termen introdus în cartea de identitate electronică.

ADVERTISEMENT

Astfel, BOR vorbește despre o înlocuire abuzivă și artificială a termenului firesc de sex cu noțiunea de gen.

Mai mult, reprezentanții BOR spun că noțiunea de gen există doar în gramatică și ea nu ar trebui să se refere la persoane. Biserica a vorbit și despre faptul că genul este folosit în sprijinul ideologiei „smintitoare” că genul este fluid.

ADVERTISEMENT

„Ceea ce stârnește o deplin justificată reacție de nedumerire, reticență și chiar revoltă în rândul populației este introducerea pe noua carte de identitate a artificialei noțiuni de „gen”, care o înlocuiește abuziv în acest context pe cea firească de „sex”.

Oamenii, ca persoane, nu au gen, existent doar în gramatică, nu și în biologie, ci doar sex: masculin și feminin.

ADVERTISEMENT

Noțiunea de „gen”, vehiculată azi progresiv & progresist în spațiul public, este un construct pur ideologic pus în slujba unei toxice, smintitoare ideologii numită (trans)genderism, prin care se încearcă inducerea nefastei idei a genului fluid, adică a așa-zis posibilei schimbări a sexului camuflat în „gen”, a transmis BOR.

Poziția BOR cu privire la folosirea termenului gen în loc de sex în noile buletine

BOR a mai explicat și că noile buletine electronice ar trebui să fie exclusiv un instrument administrativ și nu ar trebui să facă referire la o latură religioasă sau spirituală.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, Biserica Ortodoxă a lăudat faptul că există opțiunea ca oamenii să aleagă o cartea de identitate simplă, fără cip, pentru că acest gest „coincide cu respectul față de sensibilitățile religioase ale unor cetățeni, indiferent de religia sau confesiunea lor”.

De la anunțarea noului buletin electronic și a faptului că termenul folosit în acest caz va fi cel de gen au apărut numeroase controverse, astfel că Ministerul Afacerilor Externe s-a văzut nevoit să explice de ce a fost făcută această alegere.

Acest lucru se va întâmpla într-o conferință de presă, joi.

ADVERTISEMENT