ADVERTISEMENT
News

Biserica Ortodoxă din Georgia cheamă credincioșii la biserică! Organizează slujbe în noaptea de Înviere

Autor: Flaviu Popa | 18.04.2020 | 19:20
Biserica Ortodoxă din Georgia cheamă credincioșii la biserică! Organizează slujbe în noaptea de Înviere
Biserica Ortodoxă Georgiană sfidează guvernul. Foto: Hepta

Biserica Georgiei, una din cele mai vechi Biserici creștine, sfidează guvernul și nu renunță la tradiționala slujbă din Noaptea de Înviere.

ADVERTISEMENT

Biserica Ortodoxă Georgiană sfidează guvernul

Georgia are doar 385 de cazuri identificate, însă georgienii au testat doar 5.027 de persoane la o populație de 3.731 de milioane de oameni.

Cu toate acestea, georgienii au impus o serie de restricții asemănătoare celor din România, însă Biserica nu este interesată să le respecte.

ADVERTISEMENT

La fel ca și în România, georgienii sărbătoresc Învierea lui Iisus Hristos și bisericile sunt mereu pline în Noaptea de Înviere.

Doar că, în plină epidemie de coronavirus, Biserica Ortodoxă Română a înțeles necesitatea ca oamenii să stea acasă fără să protesteze.

ADVERTISEMENT

Nu același lucru se poate spune despre Biserica Ortodoxă Georgiană. În Georgia, bisericile au rămas deschise și, mai mult, preoții au ținut slujbe alături de enoriași și i-au chemat pe oameni la biserică. Cu toate că guvernul a interzis adunările publice, duminica trecută mii de oameni s-au adunat în bisericile din Georgia, sfidând regulile impuse de guvern.

Între timp, oamenii se împărtășesc ca și cum coronavirusul nu ar exista, cu clasica linguriță din argint, sfințită ca să nu transmită boala. „Lingurița nu are cum să transmită boala mai departe, noi vindecăm oamenii”, au bravat preoții.

ADVERTISEMENT

La fel ca și în România, Biserica a semnat un protocol de colaborare cu guvernul pentru sărbătoarea Paștelui. Protocolul prevede că oamenii vor putea să participe la slujba de Înviere dacă își vor lua anumite măsuri de precauție, conform CNN.

La fel ca și în România, guvernul se teme să își impună un punct de vedere clar în relația cu Biserica, pentru a nu pierde voturi, astfel că reprezentanții BOG sunt un stat în stat. Mai mult, bisericile din Rusia și Grecia sunt închise de Paște, tocmai pentru a nu răspândi coronavirusul din Wuhan.

ADVERTISEMENT

Autoritățile din toate țările ortodoxe se tem că numărul de îmbolnăviți și de morți va „exploda” după Paște, din cauza lipsei de disciplină a populației. În momentul în care Biserica îndeamnă la nesupunere civică, lucrurile pot degenera și mai grav, notează CNN.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!