News

Biserica Ortodoxă Română ajută în combaterea COVID-19 cu moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou. Racla, purtată pe la fiecare spital din București. Video

05.04.2020 | 14:13
Biserica Ortodoxa Romana ajuta in combaterea COVID19 cu moastele Sfantului Dimitrie cel Nou Racla purtata pe la fiecare spital din Bucuresti Video
ADVERTISEMENT

Biserica Ortodoxă Română a organizat, duminică, o procesiune pe străzile din București cu moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou, pentru a ajuta în combaterea COVID-19, informează agenția de știri Basilica a Patriarhiei Române.

Moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou, plimbate prin București

Patriarhul Daniel a aprobat, vineri, scoaterea moaștelor Sfântului Dimitrie cel Nou pe străzile din Bucureşti, pentru a ajuta la combaterea epidemiei de coronavirus din România.

ADVERTISEMENT

BOR a decis să fie scoase moaștele din interiorul Catedralei Patriarhale, acolo unde se află rămășițele Sfântului Dimitrie cel Nou, depus în 1774.

Măsura a fost luată de Patriarhul Daniel după ce mai mulți credincioși i-ar fi solicitat acest lucru, punându-și bazele în ajutorul Sfântului Dimitrie pentru a combate pandemia cauzată de COVID-19, informează Antena 3.

ADVERTISEMENT

La procesiunea de duminică au luat parte preoţi de la Catedrala Patriarhală, iar în intersecţiile mari au fost făcute rugăciuni pentru izbăvirea de boală.

Biserica scoate moaștele pentru a lupta împotriva COVID-19

Mai mult decât atât, prin locurile în care a trecut cortegiul cu moaştele Sfântului Dimitrie cel Nou s-a stropit cu aghiasmă.

ADVERTISEMENT

Agenția de știri Basilica a publicat pe contul de Twitter și un video, ce prezintă moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou și o icoană cu acesta, plimbate într-o mașină pe străzile din Capitală.

Despre Sfântul Dimitrie cel Nou se spune că, în urmă cu două secole, a scăpat Municipiul București de ciumă, iar în urmă cu aproape 100 de ani ar fi salvat România de la o mare secetă.

ADVERTISEMENT

Procesiunea cu rămășitele trupești ale Sfântului Dimitrie va trece pe la fiecare spital din Capitală, anunță România Tv.

ADVERTISEMENT