News

Biserica Ortodoxă Română se implică oficial în campania de vaccinare. Anunțul Patriarhiei. Update

11.01.2021 | 12:18
Biserica Ortodoxa Romana se implica oficial in campania de vaccinare Anuntul Patriarhiei Update
ADVERTISEMENT

Biserica Ortodoxă Română se implică și o să susțină campania de vaccinare împotriva coronavirusului SARS-CoV-2. Anunțul a fost făcut chiar de Ministerul Sănătății pe pagina de Facebook. 


UPDATE, ora 12:25 / Patriarhia Română a reacționat după anunțul Ministerului Sănătății și a anunțat că se implică în vaccinare în sensul în care îi informează pe credincioși.

ADVERTISEMENT

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, a anunțat, luni, că Biserica Ortodoxă Română, ca și toate celelalte culte religioase din România, a primit broșura informativă ”Vaccinarea împotriva COVID-19 ÎN ROMÂNIA – Gratuită, Voluntară, Sigură”.

”Acest material informativ a fost transmis în această perioadă tuturor ierarhilor din Patriarhia Română. În acest sens, nu în altul, Biserica se implică în absolut firescul demers de informare a clericilor și credincioșilor ei cu privire la această vaccinare.

ADVERTISEMENT

Opțiunea pentru vaccinarea cu actualul vaccin anti-Covid trebuie să se configureze pentru fiecare dintre noi în cadrul limpede al unei serioase, substanțiale informări, nu dezinformări, evitându-se astfel zona speculațiilor excesive și a extremelor. Doar cineva bine informat din surse sigure, credibile, validate instituțional, poate lua o decizie adecvată, menită să îi protejeze sănătatea personală și pe a celor din jur”, a anunțat Vasile Bănescu.


Știrea inițială, ora 7:42 / ”Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură” este numele unei broșuri care urmează să fie distribuită credicioșilor în lăcașele de cult din țară.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Ministerul Sănătăţii reamintește că și Papa Francisc a declarat că se va vaccina și a subliniat că serul anti-COVID-19 nu este periculos.

Biserica Ortodoxă Română se implică și susține oficial campania de vaccinare. Anunțul Ministerului Sănătății. Ce spune Papa Francisc

„Încheiem duminica și această săptămână cu bucurie și cu multă speranță pentru creștinii ortodocși sau catolici din România și de pe întreaga planetă. Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a anunțat că Biserica Ortodoxă Română va difuza materiale informative despre vaccinare în eparhii, printr-o broșură intitulată «Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură»”, anunță Ministerul Sănătății.

ADVERTISEMENT

Postarea include și mențiunea că Papa Francisc a declarat că o să se supună acestei proceduri: „Cred că din punct de vedere etic, cu toții trebuie să facem vaccinul. Nu este o opțiune, vreau sau nu vreau. Este o alegere etică, pentru că te joci cu sănătatea ta, cu viața ta, dar și cu viețile altor oameni”.

„Nu știu de ce unii zic «Nu, vaccinul este periculos!»… Dacă medicii îl prezintă ca pe un lucru care face bine, care nu e periculos, de ce să-l negăm, să nu-l folosim pentru binele nostru și al celor din jurul nostru?”, a fost mesajul transmis de Suveranul Pontif.

Și Arhiepiscopul Calinic al Argeșului și Muscelului este pro-vaccinare împotriva pandemiei de COVID-19

Peste câteva zile o să înceapă etapa a doua a vaccinării în țara noatră, etapă care-i include și pe preoți, iar reprezentanții bisericii doresc informarea corectă a populației.

Printre fețele bisericești care s-au declarat susținători ai vaccinării este și Arhiepiscopul Calinic al Argeșului și Muscelului. Preotul i-a invitat pe credincioși să se vaccineze și a explicat că este necesară o informare corectă cu privire la acest lucru. Oamenii au fost învitați să acceseze site-urile oficiale și să se ferească de „fake news”, știri false.

  • „Guvernul României a făcut un site: vaccinare-covid.gov.ro, un mijloc sigur, autorizat, de informare, cu întrebări și răspunsuri pe tema vaccinării contra Covid-19, și alte nedumeriri, pentru a se primi detalii autorizate de către specialiști și nu doar date aproximative și nefondate pe adevăruri științifice, pentru a se feri lumea de capcana știrilor false care au inundat lumea” – Arhiepiscopul Calinic al Argeșului și Muscelului
  • 18.323 erau în România la începutul lunii iunie 2020, conform datelor Institutului Național de Statistică (INS)
ADVERTISEMENT