Un nou scandal în Biserica Ortodoxă. Ce au făcut slujitorii lui Dumnezeu

Un nou scandal zguduie din temelii Biserica Ortodoxă. Seria evenimentelor care pun într-o lumină proastă pe slujitorii lui Dumnezeu parcă nu se mai opreşte.Parchetul de pe lângă Curtea de Apel...
23.07.2017 | 19:29
Un nou scandal in Biserica Ortodoxa Ce au facut slujitorii lui Dumnezeu

Un nou scandal zguduie din temelii Biserica Ortodoxă. Seria evenimentelor care pun într-o lumină proastă pe slujitorii lui Dumnezeu parcă nu se mai opreşte.Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a dispus luarea măsurii preventive a reţinerii faţă de trei inculpaţi bănuiţi de evaziune fiscală în formă continuată, urmând a fi sesizat Tribunalul Ilfov cu propunerea de arestare preventivă a acestora pe o durată de 30 zile, informează un comunicat al Parchetului.

Cei trei sunt managerul arhipiescopiei Tomisului, o călugăriţă şi directorul de achiziţii de la RATB.Potrivit surselor citate, liderul grupării este preotul Popa Gabriel, zis Gabi Viteză, manager al Arhiepiscopiei Tomisului. Preotul ar fi cumpărat, cu o parte din banii obţinuţi din contrabandă, clopote pe care le-a donat Bisericii. Celelalte două persoane reţinute sunt o călugăriţă, Dună Anişoara, şi directorul pe Achiziţii de la RATB, Badiu Florin.

Potrivit sursei citate, în dosarul penal nr. 459/P/2017 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti “se efectuează urmărirea penală cu privire la infracţiunile de evaziune fiscală în formă continuată, constituirea unui grup infracţional organizat, divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice şi favorizarea făptuitorului, fapte prin care bugetul consolidat al statului a fost prejudiciat cu suma de 3.785.988, 90 lei reprezentând TVA şi impozit pe profit”.

Din probatoriul aflat la dosarul cauzei a rezultat că, începând cu anul 2016 pe teritoriul României a fost iniţiată şi constituită o grupare infracţională alcătuită din mai multe persoane fizice, coordonate de un preot, care importa bunuri din Turcia şi le comercializa în ţară, fără documente legale.  Acţiunea organelor de justiţie e în continuare în plină desfăşurare, pentru a adăuga noi probe la dosarul constituit.