News

Bitcoin, scădere record pe piața criptomonedelor. Pentru prima dată în ultimele 16 luni, a ajuns la sub 26.000 de dolari

Pierderi financiare pe piața criptomonedelor. Pentru prima dată în ultimele 16 luni, Bitcoin a scăzut în ziua precedentă, joi, 12 mai, sub 26.000 de dolari.
13.05.2022 | 16:44
Bitcoin scadere record pe piata criptomonedelor Pentru prima data in ultimele 16 luni a ajuns la sub 26000 de dolari
Cât valorează acum un Bitcoin pe piața criptomonedelor. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Pierderi financiare pe piața criptomonedelor, joi dimineață, transmite Coin Metrics. Bitcoin și Ether au înregistrat scăderi record.

Bitcoi și Ether, scăderi record pe piața criptomondelor

Pentru prima dată în ultimele 16 luni, Bitcoin s-a situat sub 26.000 de dolari, mai exact, a ajuns la 25.401,29 dolari. De altfel, este și pentru prima dată din 26 decembrie 2020 când criptomoneda s-a micșorat sub 27.000 de dolari, notează News.ro

ADVERTISEMENT

Ether, a doua cea mai mare monedă digitală după Bitcoin a scăzut joi la  1.704,05 dolari per unitate. Este pentru prima oară, din iunie 2021, când Ether s-a micșorat sub 2.000 de dolari.

De altfel, miercuri, 11 mai, s-a depreciat și moneda virtuală Terra, la sub un dolar. Asta după ce în luna aprilie a atins 120 de dolari pe unitate.

ADVERTISEMENT

Investitorii, afectați de scăderile de pe piața criptomonedelor

Pentru investitori deprecierile din ultima perioadă nu reprezintă deloc un semn bun. Așadar, o parte dintre ei au început să se ferească de criptomonede, cu toate că nu au planuri pentru mai departe. Mai mult, o parte deja simt puternic efectele scăderilor.

”Mi-am pierdut toate economiile de-o viață. Am cumpărat LUNA la 85 de dolari, nu știu ce voi face mai departe”, a mărturisit un investitor, citat de The Independent.

ADVERTISEMENT

Unii chiar și-au luat ”Adio!” de la o casă și alte economii.

”M-am lăcomit sperând că voi obține mai mulți bani pentru a plăti avansul pentru o locuință. Adio casă și economii!”, a mai afirmat un alt investitor.

Alții au pierdut sute de mii de dolari, așa că acum nu-și mai permit să-și achite ratele la bancă și se tem că or să-și piardă locuința.

ADVERTISEMENT

”Am pierdut peste 450.000 de dolari, nu pot plăti ratele la bancă. O să-mi pierd casa. O să devin un om fără adăpost”, a mai notat un alt investitor care s-a confruntat cu pierderi pe piața criptomonedelor.

Printre deprecierile Bitcoin, Ether și Terra, se numără și Tether, care este cel mai mare stablecoin de pe glob. S-a situat joi dimineață sub 1 dolar. La un moment dat, chiar a avut 95 de cenți.

ADVERTISEMENT