ADVERTISEMENT
News

Bitdefender demască o nouă campanie de email-uri înșelătoare! Hackerii acționează în numele unor organizații precum Poșta Română sau Banca Transilvania

Autor: Bogdan Solomon | 17.06.2020 | 14:54
Bitdefender demască o nouă campanie de email-uri înșelătoare! Hackerii acționează în numele unor organizații precum Poșta Română sau Banca Transilvania
Bitdefender a depistat o serie de atacuri cibernetice în numele unor organizații precum Poșta Română sau Banca Transilvania. Sursa foto: athority.com

Bitdefender, cea mai cunoscută companie românească producătoare de soluții de securitate cibernetică, cu o activitate extinsă la nivel global, a identificat recent o campanie de email-uri înșelătoare având ca țintă instituții de stat din România, precum și companii care activează în întreaga țară.

ADVERTISEMENT

Potrivit specialiștilor, prin aceste mesaje electronice, hackerii reușesc cu ușurință să instaleze amenințări de spionaj pe calculatorul infectat. Vorbim despre o amenințare denumită Agent Tesla care este capabilă să transmită infractorilor cibernetici nu doar informații stocate pe computer, ci și întreaga activitate de pe acest dispozitiv.

Chiar dacă amenințarea a fost descoperită încă din 2014, ea a suferit de-a lungul timpului multiple actualizări și îmbunătățiri, ceea ce o face extrem de dificil de eradicat. În plus, dezvoltatorii obișnuiesc să o vândă și altor răufăcători care apoi o răspândesc în calculatoarele din întreaga lume.

ADVERTISEMENT

Bitdefender avertizează: Poșta Română, BT și alte organizații din România sunt ținta unor atacuri cibernetice

Într-un comunicat dat publicității recent, reprezentații companiei fondate de Florin Talpeș, unul dintre cei mai cunoscători antreprenori din domeniul IT, avertizează că țintele predilecte ale acestei campanii sunt calculatoare instalate în instituții publice precum Poșta Română, dar și companii cu un număr semnificativ de clienți la nivel național.

Este vorba despre Banca Transilvania, DHL, Balcan Express Curier sau GLS, în numele cărora hackerii trimit email-uri ce conțin fișiere infectate. Odată accesate, link-urile respective, deși aparent legitime, instalează în computere amenințarea Agent Tesla.

ADVERTISEMENT

Aceasta nu doar că are capacitatea de a rămâne ascunsă pe sistemul infectat, dar eludează și soluția de securitate instalată în memoria sistemului, transmițând infractorilor cibernetici anumite parole și date de acces la multiple platforme accesate de victimă. Ba chiar poate face capturi foto în locul ei, pe care le trimite ulterior hackerului.

Recomandări pentru utilizatori

Pentru a fi siguri că nu deveniți victime ale acestei campanii de email-uri înșelătoare, Bitdefender vă recomandă să verificați cu atenție expeditorii mesajelor electronice și adresele lor înainte de a accesa link-uri sau de a descărca documente atașate.

ADVERTISEMENT

De asemenea, este indicat să evitați accesarea fișierelor executabile venite odată cu e-mail-uri suspecte de la expeditori de la care nu așteptați vreun mesaj și să folosiți întotdeauna o soluție de securitate capabilă să depisteze amenințări informatice, precum și să blocheze instalarea acestora pe dispozitive.

Fondată de Florin Talpeș, compania de securitate informatică furnizează soluţii revoluţionare de protecţie împotriva ameninţărilor complexe către 500 de milioane de utilizatori din peste 150 de ţări. Încă din anul 2001, Bitdefender a dezvoltat tehnologii recunoscute la nivel internaţional destinate securităţii pentru familii şi corporaţii şi s-a remarcat drept un furnizor de încredere în ceea ce privește protecţia terminalelor şi infrastructurilor companiilor. De altfel, tehnologiile sale se regăsesc astăzi în peste 38% dintre soluţiile de securitate de pe piaţă.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!