Sport

Bitolia Sport a lansat tricourile „Legende Dinamo” cu Dănuț Lupu și Giani Kiriță „titulari”

Bitolia Sport a prezentat tricourile „Legende Dinamo” – Mircea Lucescu, Cornel Dinu, frații Nunweiller, Dudu Georgescu, Cătălin Hîldan – cu Dănuț Lupu și Giani Kiriță „titulari”.
20.05.2024 | 07:00
Bitolia Sport a lansat tricourile „Legende Dinamo” cu Dănuț Lupu și Giani Kiriță „titulari”
ADVERTISEMENT

Bitolia Sport, magazinul-vestiar al lui Dinamo din Galeria Feeria – Băneasa Shopping City, a fost plin duminică , la miezul zilei, ora 12. Cu Dănuț Lupu și Giani Kiriță „titulari”, cu Oana Livia Badea „antrenor”, cu jucătorii lui CS FC Dinamo, echipa lui Nicolae Badea din Liga 4, gata să intre pe… „teren”!

Bitolia Sport a lansat tricourile „Legende Dinamo” cu Dănuț Lupu și Giani Kiriță „titulari”

Este greu să spui care au fost, de fapt, mai corect spus, care sunt legendele lui Dinamo, dar de la „prima strigare” îți vin în minte din amintire „Il Luce” Mircea Lucescu, „Procuroru” Cornel Dinu, frații Nunweiller, „câinii roșii” originali și… originari, Dudu Georgescu – golgheterul all time al fotbalului românesc, „Unicul Căpitan” Cătălin Hîldan

ADVERTISEMENT

Tricourile cu chipurile și numele celor amintiți au fost în prim plan la prezentarea făcută de Bitolia Sport, cu Dănuț Lupu și Giani Kiriță „titulari” în cel mai propriu sens al cuvântului. După spusele lor – mai e vreo mirare că sunt „pontoși” și „cu vorbele la ei” mai tot timpul? – deci, după chiar autocaracterizarea lor, „Vrăjitorul” și… „Toporul”!

„Păi nu-i așa? El vrăjea adversarii cu driblingurile lui, eu le dădeam la «rădăcină» când îndrăzneau să atenteze la poarta noastră!” – ghici cine a declarat asta?!

ADVERTISEMENT

Asaltați de camerele de luat vederi și microfoane, cei doi jucători de bază din vremuri incomparabil mai bune pentru „câinii roșii”, având în mâini câte un tricou, Dănuț Lupu unul cu Mircea Lucescu, Giani Kiriță unul cu Cornel Dinu, și-au motivat alegerile de suflet.

„Pentru mine, Mircea Lucescu a însemnat enorm. Nu numai în momente importante ale carierei mele, dar chiar de la începuturile mele dinamoviste, pentru că dânsul m-a adus la Dinamo de la Galați, după ce l-a convins pe tata, care era mare stelist. Îi datorez mult, foarte mult lui Mircea Lucescu” – Dănuț Lupu

„Cornel Dinu a fost tăticul meu la Dinamo. Pentru mine a fost un etalon. Ne ducea să alergăm prin pădurea Băneasa, să ne oxigenăm bine, dar ne ducea și la mânăstire. Îl respect și îl prețuiesc enorm pe MISTER, să-l scrii cu majuscule, și îmi opare tare rău că nu se mai implică la Dinamo, este mare nevoie de un «câine» adevărat ca el acolo” – Giani Kiriță

Giani Kirita si Danut Lupu la Bitolia Sport
Giani Kiriță și Dănuț Lupu cu legendele preferate ale lui Dinamo, Cornel Dinu și Mircea Lucescu, la piept

Cum l-a pus Cornel Dinu pe Giani Kiriță… la zid!

Giani Kiriță, de altfel, invitat permanent la FANATIK SUPERLIGA, emisiunea moderată de Horia Ivanovici online, pe fanatik.ro, în fiecare luni, marți și vineri, de la 10:30 și „în direct” la TV, la Prima Sport 1, sâmbăta și duminica seara, a povestit la una dintre emisiuni, cu umor, ce i-a făcut Cornel Dinu la un meci de pregătire la Săftica.

ADVERTISEMENT

„Eram căpitan la Dinamo. Aveam un amical la Săftica, am preluat mingea direct cu dreptul, deși ămi venea  bine venea pe stângul. Mister Dinu a fluierat, a oprit jocul și mi-a zis să merg la un zid, până se termină meciul, să dau cu stângul, să nu mai fac preluare cu dreptul în viața mea. Vorbim de Dinamo. M-a scos afară, ei tot jucau, iar eu dădeam cu piciorul la perete. Trimite un jucător în ziua de azi să facă asta, te ia la mișto”

ACS FC Dinamo a lui Nicolae Badea atacă promovarea în Liga 3 cu Dănuț Lupu manager general

Revenind la prezentarea tricourilor „Legendele lui Dinamo”, la Bitolia Sport au fost prezenți și jucătorii, foarte tineri, cu care Nicolae Badea vrea să promoveze pe CS FC Dinamo în Liga 3.

Cu Dănuț Lupu manager, CS FC Dinamo este în plin play-off de calificare în barajul pentru Liga 3. În seria bucureșteană a Ligii 4 se „practică” un play-off la care participă echipele clasate pe primele 4 locuri în campionatul „clasic”, pornind cu 3, 2, 1 și 0 puncte, în ordinea clasării, indiferent de punctajele obținute până atunci.

ADVERTISEMENT

Staff-ul lui CS FC Dinamo este format din Claudiu Ionescu – antrenor principal, Boris Keca – antrenor secund, Dorian Perianu – antrenor cu portarii, Florin Buricea – delegatul echipei.

Jucătorii cei mai importanți ai echipei sunt Andrei Vlad (fundaș central stânga, căpitanul echipei și cel mai vechi component al formației, din 2017), Topală Mihai (decar, stângaci, cel mai tehnic jucător al echipei, jucător crescut de CS FC Dinamo), Andrei Ghizdeanu (mijlocaș, în multe jocuri cel mai util jucător al echipei, cel mai bun jucător de pe teren în victoria din play-off, 3-1 cu Știința).

Vezi mai jos clasamentul final din sezonul regular, ce s-a jucat din play-off și ce urmează să se joace.

Clasament sezon regular Liga 4 București

1. Progresul 2005       26     21     4       1       107-19        67 p
2. Știința                     26     18     5       3       86-28        59 p
3. CS FC Dinamo         26     18     4       4       119-19       58 p
4. Daco Getica            26     19     0       7        97-27         57 p

Conform regulamentului, în play-off Progresul 2005 a intrat cu 3 puncte, Știința cu 2, Dinamo cu 1 și Daco Getica fără niciun punct.

Play-off Liga 4 București

Etapa I, 18 mai 2024
Progresul 2005 – Daco Getica 3-0
Știința – CS FC Dinamo 1-3

Etapa a II-a, 25 mai 2024
Daco Getica – CS FC Dinamo
Progresul 2005 – Știința

Etapa a III-a, 1 iunie 2024
Știința – Daco Getica
CS FC Dinamo – Progresul 2005

Clasament play-off

1. Progresul 2005    6 p (3-0)
2. CS FC Dinamo      4 p (3-1)
3. Știința                  2 p (1-3)
4. Daco Getica         0 p (0-3)

Câștigătoarea play-off-ului municipiului București va juca un baraj eliminatoriu, tur – retur, cu echipa câștigătoare a seriei de Liga 4 din județul Ilfov (CSL Ștefănești conduce cu 15 puncte avans cu 4 etape înainte de final), pe 16 iunie, ora 18:00, în deplasare, respectiv 23 iunie, ora 17:30, pe teren propriu.

ADVERTISEMENT
„A încălcat legea?” » Arpad Paszkany și tânăra sa iubită s-au întâlnit cu...
„A încălcat legea?” » Arpad Paszkany și tânăra sa iubită s-au întâlnit cu un politician foarte controversat la Hilton Budapesta
Turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în baruri din Centrul Vechi al Capitalei
Turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în baruri din Centrul Vechi al Capitalei
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin...
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin Petre este mai uşor de dirijat”
Cuplu din Israel, dezamăgit de Bucureşti la finalul concertului Coldplay.
Cuplu din Israel, dezamăgit de Bucureşti la finalul concertului Coldplay. "Preţuri la fel de mari ca în Italia"
Ca şi Irinel Columbeanu, un alt bărbat celebru şi-a pierdut toţi banii şi...
Ca şi Irinel Columbeanu, un alt bărbat celebru şi-a pierdut toţi banii şi a ajuns să lucreze ca şofer
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Primele IMAGINI cu RADU MAZĂRE în LIBERTATE! Fostul primar, pus pe LIPELI
Primele IMAGINI cu RADU MAZĂRE în LIBERTATE! Fostul primar, pus pe LIPELI
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui...
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui Donald Trump. Nimeni nu se aștepta la așa ceva
Marius Manole, reacție total ciudată. Ce a făcut actorul după ce și-a ieșit...
Marius Manole, reacție total ciudată. Ce a făcut actorul după ce și-a ieșit din minți
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum cu ropote de aplauze. Mesajul cutremurător al...
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum cu ropote de aplauze. Mesajul cutremurător al soțului și al fiului ei. ''Îți spunem adio, iubirea noastră!''
L-a părăsit pe milionarul ardelean András Lénárd, patronul fabricii de bere Csíki Sör:...
L-a părăsit pe milionarul ardelean András Lénárd, patronul fabricii de bere Csíki Sör: „Nu mai este cale de întoarcere”
Cine a fost „Doamna de fier” a medicinei românești. A lansat o revoluție...
Cine a fost „Doamna de fier” a medicinei românești. A lansat o revoluție socială. „Să adaugi ani vieții și viață anilor”